Dit is de Saab 9-1 Concept van Ferrante Design. Het mogelijke antwoord van Saab op de luxe mini’s – inderdaad, waaronder dé Mini, maar ook de Audi A1, Fiat 500 en meer klein spul met mooie afwerking en trendy uiterlijk. Overigens is dit ontwerp buiten Saab om gemaakt, door een paar enthousiasten, om Saab een beetje aan te moedigen vaart te maken met een 9-1.

De Saab-elementen zijn overduidelijk te zien, al heb je bij concepts slechts een idee van hoe een auto er werkelijk uit gaat zien: die grote wielen zul je in de uiteindelijke versie niet terug zien, de scherpste lijnen, grootste luchthappers en meer visuele aantrekkelijkheden vallen vast af. Maar wat overblijft zou best een leuk alternatief voor eerdere genoemde luxe mini’s kunnen zijn. Mits Saab een beetje vaart maakt – de boot is zo gemist. Over boot gesproken, hij heeft er wel wat van weg. Al roepen sommigen op de redactie dan deze Saab 9-1 er gewoon als een schoen uitziet. Wel een elektrische dan.

Wat er allemaal op de Saab 9-1 moet komen, volgens de ontwerpers? Mobiel internet, een eigen besturingssysteem (en dan niet voor de wielen, maar voor alle elektronica) en ‘aeronautische instrumenten’. Mja, daar houden wij van! Jij dan?

Reacties

Meer van TopGear