De Fast & Furious-serie begon ooit zo simpel met een klein budget en een handje auto’s. Daarvan ging slechts een klein aandeel stuk. Een Mitsubishi Eclipse was het eerste slachtoffer (al was dat meer een gevalletje ‘uit zijn lijden verlossen’) van de Fast & Furious-reeks. Toen volgden er nog een handje Civics, een Jetta en een Dodge Charger. Viel mee. Maar hoe meer bezoekers de films trokken, hoe harder het budget groeide.

En dat zag je terug in het autoleed. De verzekeringswebsite – want dat doen verzekeringsbedrijven tegenwoordig: infographics maken – InsureTheGap.com heeft flink popcorn ingeslagen en de totale schade van alle zeven (deel acht is er nog niet) Fast & Furious-films in kaart gebracht. Het gaat dus om wat het gekost zou hebben als de films echt waren.

Het zal je niets verbazen dat het een pittig bedrag is. Alle schade aan auto’s en gebouwen loopt op tot 484.942.203 euro. De Lykan Hypersport neemt daarbij 3.200.000 euro voor zijn rekening en is de duurste auto die het loodje legt. Opvallend is dat 62 procent van alle schade veroorzaakt wordt door de goeierikken. Alhoewel, straatracers: goeierikken?

In totaal verwoest de filmserie 142 normale auto’s en 37 speciale auto’s. Het aantal schadegevallen staat op 169 en in totaal gaan 31 gebouwen tegen de vlakte.

Bekijk de volledige infographic

preview

preview

preview

preview

preview

preview

preview

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear