Wie goed zoekt, zit voor minder geld dan een rondje in de kroeg op het terras ergens in het buitenland. Je mag een boterhamzakje aan bagage meenemen, krijgt helemaal gratis de kruimels van de vorige passagier op het klaptafeltje en hebt 50 procent kans op afgestorven onderbenen – maar je zit wel voor een paar tientjes in de zon. Helaas, die tijd is binnenkort voorbij, volgens de baas van Ryanair.

De brandstofprijzen stijgen, ook voor de vliegmaatschappijen. Voorheen kon je nog weleens voor 10 euro vliegen met Ryanair, waardoor de rit of het treinkaartje naar Schiphol duurder was dan de vlucht. Het was bovendien voordeliger om (bijvoorbeeld) naar Bulgarije te vliegen dan naar Groningen te rijden. In een tijd dat iedereen en alles moest vergroenen, was dat sowieso een beetje gek.

‘Er is geen twijfel dat aan de onderkant van de markt, onze echt goedkope promotietarieven – de tarieven van één euro, de tarieven van 0,99 euro, zelfs de tarieven van 9,99 euro – dat je die de komende jaren niet zult zien’, zegt de baas van Ryanair tegen BBC Radio 4.

Wat moet je nu in hemelsnaam?

Volgens het opperhoofd van de budgetmaatschappij stijgt de gemiddelde prijs van een ticket in de komende vijf jaar van 40 naar 50 euro. Dat is een stijging van 2 euro per jaar, gemiddeld. Onze gedachten gaan uit naar alle reislustige slachtoffers in deze zware tijden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear