“My friend the wind” zong Demis Rousos in de jaren zeventig, daaraan moesten we toch wel even denken bij de mededeling dat Seat voor de Ibiza een Aerodynamic Kit op de markt brengt. Want hoe aërodynamisch de eigenschappen van deze spoilers ook zijn, de koper zal vooral getrokken worden door de extra sportieve uitstraling die de Spaanse hatchback hiermee krijgt.
 
De kit kan zowel op de drie- als vijfdeurs worden geplakt en kwam tot stand in samenwerking met Seat Sport. Voor 2.995 euro inclusief spuiten en montage krijgt de auto een voor- en achterbumperspoiler, dakspoiler, sideskirts en een centrale uitlaat.
 
De set wordt in Nederland gemonteerd, is aldus BPM-vrij en telt niet mee voor de fiscale bijtelling. Bovendien kan iedereen die al een nieuwe Ibiza rijdt de eigen auto ook nu nog laten opwaarderen. Seat heeft er zelfs een Styling Plan voor in het leven geroepen. Voor 51,77 euro per maand wordt de kit gemonteerd. En wij vroeger maar leren dat je eerst moest sparen voordat je iets uitgaf!

Reacties

Meer van TopGear