Deze vader krijgt dit jaar wel iets meer dan een tekening voor vaderdag, gokken we. Cliff uit het Belgische Assent bouwde samen met zijn zoon een racesim voor in de slaapkamer. Geen verspilde moeite, want zoonlief kan een pittig potje driften, zoals hij aan het einde van de onderstaande video laat zien.

Het idee kwam uit de lockdown

De twee zochten iets tegen de verveling tijdens de lockdown in 2020. Een veel betere invulling van hun tijd hadden ze niet kunnen vinden, dunkt ons. Ze pakten een oude Seat Ibiza met booskijkers op de koplampen om deze een tweede leven te geven als racesimulator voor in de slaapkamer.

De slijptol ging in de koets van de Ibiza om de auto te halveren. De benodigde delen werden in de slaapkamer gezet, inclusief het dashboard. Daarna werd het soldeerijzer uit het vet gehaald om het dashboard tot leven te wekken. De tellers achter het stuur werken, de verlichting doet het, net als de elektrische ramen.

Realistisch dashboard

Vader Cliff is bijzonder handig met een Raspberry Pi en een Arduino Uno. Dit zijn goedkope boards (of computertjes) die je zelf kunt programmeren. Sommige mensen maken er hun huis smart mee of sturen er hun 3D-printer mee aan, maar je kunt er dus ook een racesimulator mee laten werken. De Arduino regelt de tellers, de Raspberry stuurt het schermpje aan.

De bouw van de racesimulator

De gedetailleerde uitleg

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)