Aanschouw de nieuwe Renault Twizy. Oh nee – het nieuwste concept van Seat, de Seat Minimó. Een soort van motorfiets en een kleine auto in één. En je hebt ook nog een beetje bagageruimte. Volgens Seat zelf kunnen er twee van deze bad boys naast elkaar rijden op één rijbaan. Het merk denkt dat dit is hoe een deel van onze toekomstige mobiliteit eruit zal zien.

Spaanse minimalisme met de Seat Minimó

Zoals de naam al doet vermoeden, is de kleine auto bijzonder minimalistisch. Hij heeft één koplamp, twee deuren, vier wielen en een klein display. De achterlichten zijn geïnspireerd op de luchtvaartindustrie zodat ie nog wendbaarder lijkt. Volgens Seat zijn de deuren asymmetrisch en kunnen ze zelfs op de meest krappe plekjes geopend worden.

De Minimó is volledig elektrisch en zou volgens Seat 100 kilometer ver moeten komen. De accu’s zijn verwisselbaar – met een paar seconden ben je weer onderweg. Volgens design-opperchef Alejandro Mesonero is ‘het design van de Minimó hoe Seat stadse mobiliteit ziet: efficiënt, waardevol en kostenbesparend. En dat in combinatie met prachtige lijnen.’

Vooruit met de Seat Minimó

In de Seat Minimó hebben bestuurder en passagier evenveel ruimte. Zo kun je toch romantisch met zijn tweetjes in straaljager-stijl cruisen door de drukke stad. De achterbank van de Minimó is geïntegreerd in het design waardoor er meer ruimte overblijft. De Minimó open je met je telefoon, waarmee hij door de 5G-verbinding ook draadloos is verbonden.

De kleine rakker is volgens Seat de oplossing voor het drukke stadsverkeer. Zowel particulieren als deelauto-gebruikers zullen baat hebben bij de Minimó. Volgens Seat is hij gericht op de toekomst en kan hij bijna volledig autonoom rijden. Zo zou de Minimó jou kunnen ophalen – en niet andersom. Geen Uber meer nodig, dus. Al is de Minimó voorlopig nog even toekomstmuziek.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)