Seat-rijder Tom Coronel heeft in het negende raceweekend van het FIA WK Toerwagens (WTCC) op het Engelse circuit van Brands Hatch een WK-punt gescoord. Op het circuit waar Coronel vorig jaar voor het eerst in actie kwam met de Seat Leon eindigde hij nu in de tweede race als negende. De eerste race finishte de Nederlander als dertiende.

In beide races was Yvan Muller met de Seat Leon TDI de best geklasseerde SEAT-coureur. In de eerste wedstrijd, waarin hij ook de snelste ronde reed, was de Fransman vierde, in de tweede race eindigde hij als vijfde, telkens één plaats voor zijn Spaanse merkgenoot Jordi Gené.

De eerste race werd gewonnen door Alain Menu in de Chevrolet Lacetti, op de voet gevolgd door Alfa 156-rijder James Thompson en Colin Turkington met de BMW 320si. In race twee waren de BMW’s oppermachtig. Andy Priaulx finishte als eerste, Felix Porteiro als tweede.

In de strijd om het kampioenschap gaat Priaulx voorop met 81 punten, op afstand gevolgd door Augusto Farfus (69) en Yvan Muller (67). Tom Coronel staat dertiende in het WK.
De volgende FIA WTCC-race is op 7 oktober op het Italiaanse circuit van Monza.

Advertentie

Reacties

Meer

Meer van TopGear

Advertentie