Was het je ooit opgevallen dat de Shelby-versies van de Mustang een generatie achterliepen? Al in 2017 onderging de Mustang een kleine facelift, maar de Mustang Shelby GT300 en GT500 hielden de oorspronkelijke lampen. Deze week stuurde Shelby de GT500, GT500SE en de Super Snake naar Robert Schoemacher voor een verjongingskuur. De Shelby Super Snake onderging gelijk een amputatie van het dak en kwam naar buiten als Shelby Super Snake Speedster.

Wat is de Shelby Super Snake Speedster?

Heel plat gezegd is de Shelby Super Snake Speedster een Super Snake zonder dak. Over het neergeklapte dak zit een sierdeel (een tonneau cover) met twee bulten, wat de Super Snake zijn kenmerkende Speedster-uiterlijk geeft. Omdat het een Speedster is, kun je er maar met twee personen in. Geen achterbank, dus. Om het nog wat specialer te maken, bouwt Shelby slechts 98 exemplaren per jaar van de Speedster. Van de Superslang mét dak bouwen ze ook 98 stuks per jaar.

Specificaties

De 5,0-liter V8 met supercharger produceert 825 pk. Een uitlaat van Borla moet van elke tunnel een aangename omgeving maken. De 0-100-tijd ligt net boven de 3,5 seconden. Voor de liefhebbers is er naast een automaat ook een handbak. Het bedrijf Penske leverde dempers en veren, Brembo liet een setje flinke remmen overkomen en het geheel staat op 20-inch aluminium velgen. Een widebodykit zorgt voor het gespierde uiterlijk.

Het productieaantal van 98 stuks is trouwens een ode aan Carroll Shelby, die dit jaar 98 jaar zou worden. De handgeschakelde versie kost in Amerika omgerekend 112.000 euro. De versie met automaat is 116.000 euro. In Nederland staat de auto niet in de prijslijsten, dus als je er eentje wilt, moet je zelf iets regelen. In Nederland krijgen we wel de opgestoerde Mustang Mach 1 voor ongeveer hetzelfde geld.

Reacties

  • wessel heeft op 17 maart 2021 geschreven:

    een demon killer is dit alleen chevrolet blijft nog achter

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)