Skoda's aimabele midi-SUV, de Yeti, draait alweer even mee. Bovendien heeft het merk tegenwoordig een gemoderniseerd familiegezicht. De hoogste tijd dus om het monstertje optisch bij te tijd te brengen.

Naast de voor- en achterkant werd ook het interieur aangepakt en kreeg de Yeti nieuwe velgen toegewezen. Er is een Off Road-optiepakket met extra veel afvalcontainer-plastic, optionele bi-xenon koplampen met led'jes, automatische inparkeerhulp met achteruitrijdcamera en een keur aan Simply Clever-dingetjes, zoals een uitneembare zaklamp en een omkeerbare (rubberen/stoffen) bagagemat. Zaken als de drie losse (uitneembare) stoelen achterin, de vele opbergruimtes en de klaptafeltjes zijn uiteraard ook in deze nieuwe versie aanwezig.

Het motorenpalet van de Yeti werd uitgebreid, waardoor er nu drie benzines en vier diesels te kiezen zijn, van 1.2 TSI tot 2.0 TDI. Naast de handgeschakelde zesbak zijn er dsg-transmissies met zes of zeven trappen, afhankelijk van de motor. Wederom kan gekozen worden uit voor- of (variabele) vierwielaandrijving. Er zijn drie zogeheten Green Tec-uitvoeringen met start/stop en remkrachtregeneratie, te weten de 1.4 TSI en 2.0 TDI met zesbak en de 1.6 TDI met dsg. Ook is er een handgeschakelde 1.6 TDI Greenline, die volgens opgave 119 g/km aan CO2 uitpuft.

De nieuwe Yeti staat in al z'n glorie op de IAA in Frankfurt.

Reacties