Filmauto’s. Ze kunnen een film maken of breken, geloofwaardig maken of juist totaal niet. Helaas is dat laatste regelmatig het geval. Wat is dat toch vreselijk, vind je niet? Zit je lekker op je gemakje een film te kijken, wordt er opeens een filmauto geïntroduceerd waarvan je spontaan uit je leunstoel dondert. Dat overkwam ons in ieder geval bij onderstaande auto’s. Mocht je nog van plan zijn om de bijbehorende films ooit te gaan kijken: bereid je maar vast voor op zeer misplaatst blik. Heb je ze al gezien? Pak dit moment dan aan om de horror nog één keer met ons te herbeleven. Dit zijn de vijf slechtste filmauto’s ooit volgens de redactie van TopGear.

Aston Martin ‘Vanish’

Die Another Day, 2002
Het laatste James Bond-optreden van Pierce Brosnan bracht de Aston Martinr terug naar 007. In theorie heel tof, in de uitvoering verknald door een suffe onzichtbaarheidsgadget. Leuk feitje: bij ons staat het hele parkeerterrein vol met onzichtbare Aston Martins.

Mitsubishi Eclipse Spyder

2 Fast 2 Furious, 2003
Als je aan straatraces denkt, wat is dan het eerste dat in je opkomt? Een paarse, volgestickerde, voorwielaangedreven Mitsubishi targa-cabrio natuurlijk. Of had jij een betere auto in gedachten als schoolvoorbeeld van deze performance-gekke subcultuur?

Ford Mondeo

Casino Royale, 2006
Een typisch gevalletje misplaatste sluikreclame, in dit geval van Ford. Daniel Craigs James Bond-debuut ontspoorde bijna door dit lease-middenklassertje. Kijk naar dit screenshot en leg ons eens uit waar 007 dit aan had verdiend.

‘Gadgetmobile’

Inspector Gadget, 1999
Zie hier de auto van Inspector Gadget, beter bekend als de ‘Gadgetmobile’. Een Lincoln met paarse dashboardverlichting en een snelle babbel. Autonoom, dus wel zijn tijd vooruit. Maar tegelijkertijd ook de Jar-Jar Binks onder de filmauto’s.

Volvo C30

Twilight, 2008
Als je een norse, onsterfelijke vampier bent, wat voor auto kies je dan? Juist, dan kies je er uiteraard voor om rond te hobbelen in een Volvo-hatchback. Wat dachten de makers van Twilight toen ze met dit maffe idee op de proppen kwamen?

Mee eens?

Oké, dit waren de vijf beroerdste filmauto’s ooit volgens de redactie van TopGear. Lijkt het een beetje op jouw lijstje?

Reacties

 • Ra heeft op 8 oktober 2018 geschreven:

  In de film “Het Grote Sinterklaasverhaal” rijdt Sinterklaas in een rode Multipla. ‘nuf said.

  Reageer
 • HJ Hooning heeft op 8 oktober 2018 geschreven:

  Ik ben het helemaal hier mee eens.

  De beste film auto is Herbie!!!

  Reageer
 • steven heeft op 8 oktober 2018 geschreven:

  wat ga je haten op fast ?

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear