Alle autoliefhebbers zullen inmiddels de film Le Mans ’66 wel gezien hebben. Of Ford v. Ferrari, zoals de film buiten Europa heet. Voor deze film bouwde het bedrijf Superformance twee replica’s van de Ford GT40 MKII waarmee Ken Miles in 1966 deelnam aan de 24 Uur van Le Mans. Deze replica’s speelden de hoofdrol in de film, naast Christian Bale en Matt Damon. Eén Ford GT40 uit Le Mans ’66 gaat in januari onder de hamer bij Mecum Auctions.

Wie wil er nou geen auto waar Christian Bale in heeft gereden? Oké, de batmobile zou ook zeker niet verkeerd zijn, maar de Ford GT40 MKII komt toch wel in de buurt. Vooral met een V8-motor van Roush die de auto 600 pk geeft. De GT40 speelt niet alleen een cruciale rol in de film, hij was ook aanwezig op alle grote evenementen rondom de film. Een auto van de rode loper dus.

De Ford GT40 MKII replica pronkt met alle details

Superformance haalde alles uit de kast bij het ontwerpen van deze Ford GT40 MKII, maar niet voor deze film. De auto werd al eerder gebouwd, zelfs voordat er sprake was van een film. De eigenaar van Superformance is namelijk Rich MacDonald, de zoon van Dave MacDonald. Hij was de eerste persoon ooit die een race won in een Shelby Cobra. Passie voor Shelby’s is dus aangeboren, zou je kunnen stellen.

Om het helemaal af te maken, is de GT40 nog gesigneerd door Peter Miles en Charlie Agapiou – de zoon van Ken Miles en de baas van het team dat won in 1966. De kans om zo’n auto in je bezit te krijgen, is ongeveer even groot als de kans om geraakt te worden door de bliksem. Maar nu is die kans er wel, want deze wereldberoemde Ford GT40 MKII gaat naar de veiling. Misschien toch maar iets minder geld uitgeven aan kerstcadeaus dit jaar?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)