Autonoom rijden is niet het enige wat in het verschiet ligt als we Volkswagen en LG mogen geloven. Zometeen kun je vanuit je auto ook het huishouden doen, joepie. Dit nieuws komt naar aanleiding van een samenwerking tussen de twee bedrijven. De zogenaamde smart cars staan zometeen in verbinding met je smart house, een clouddienst verbindt de twee met elkaar.

Smart huishouden

In de nabije toekomst heeft iedereen handige huishoudelijke apparaten die allemaal een chipje in zich dragen. Tegenwoordig zie je het al met temperatuurregelaars, beveiligingssystemen en ook zelfs koelkasten. Volkswagen en LG ontwikkelen een platform waarmee je zometeen al die dingen kunt regelen in je auto. Daarnaast zijn ze ook nog bezig met een notificatiesysteem en een infotainmentsysteem. Wanneer dit allemaal op de markt gaat komen is niet bekend gemaakt, maar ga ervan uit dat het nog wel wat jaartjes gaat duren.

Als het goed is kunnen we dus zometeen het schoonmaakrobotje aanzetten en de oven een bakje lasagne laat opwarmen, voordat we thuis komen. Erg smart. Totdat je internetverbinding uitvalt en je de greppel in rijdt, je oven kortsluiting maakt en je huis in de fik vliegt. Zomaar een scenario.

Eens kijken wat de concurrentie hiermee gaat doen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear