Smart, dat al veertien jaar dezelfde auto bouwt, wil zichzelf graag in de kijker rijden en heeft de humor om dat met maffe conceptcars te doen. In Parijs presenteren ze de ForStars, een elektrische SUV-coupé met een filmprojector in de motorkap. Ja, daarmee trek je de aandacht wel naar je toe.

In de ForStars kunnen twee personen zitten, waarbij er nog flink wat bagageruimte is ook. Of die geschikt is om te doen wat veel stelletjes plegen te doen als ze samen een film kijken in de auto, vermeldt Smart niet. Wel dat er ook een groot glazen dak aanwezig is waardoor je samen naar de sterren kunt kijken. De aansluiting om de ForStars op te laden, zit achter een van de achterlichten; de andere biedt logischerwijs ruimte voor een blikje frisdrank.

Voor de aandrijving zorgt de elektromotor uit de ForTwo Brabus Electric Drive, goed voor 82 pk, 135 Nm en een topsnelheid van ‘meer dan 130 km/u’. De bekende eivormige Smart-veiligheidskooi is bij de ForStars van titanium gemaakt. Verder zijn de stoelen geconstrueerd als hangmatten en kun je, in plaats van in een achteruitkijkspiegel, via een camera op je smartphone zien wat er achter je rijdt. Koekkoek.

Reacties

Meer van TopGear