Om de pijn aan de pomp iets te verzachten, gaan de accijnzen voor brandstof vandaag iets omlaag. Dat kost de Nederlandse overheid een hoop geld. Om ervoor te zorgen dat het verlies aan inkomsten iets gecompenseerd wordt, heeft de overheid een plannetje bedacht. De snelheidsdisplays langs de wegen gaan highscores weergeven.

De opzet is simpel. De displays geven nu niet alleen de snelheid weer, maar slaan ook de snelheid op, plus het bijhorende kenteken. De score is te lezen onder het bord. Het kenteken is uiteraard niet zichtbaar vanwege de huidige AVG-wetgeving.

Elke maand wordt er een winnaar gekozen. En hier komt het verdienmodel: als je niet wint, moet je gewoon een boete betalen. Te hard rijden loont dus alleen als je zelfverzekerd bent van je skills: de winnaar krijgt 1.000 euro, de tweede plek 750 euro en de derde plek 500 euro. De geregistreerde hardrijders die misgrijpen, moeten in de buidel tasten. Naar verwachting zijn de nieuwe snelheidsdisplays twee keer zo winstgevend als normale flitspalen.

Niet de enige reden om de highscore weer te geven

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie zegt: ‘Je merkt dat er tussen de overheidsinstanties altijd wat interne strijd is. Bij het vorige bedrijfsuitje gingen we bowlen en nam de Belastingdienst de wisselbeker mee naar huis. Je merkt dat dat niet lekker zit. Daarom komen wij met de ultieme troef: wij gaan het wél leuker maken.’

‘Onze eerste ingeving was om de smileys te vervangen door de emoji van een aubergine, voor als de bestuurders zich gedragen als een totale l… ach, je snapt wat ik bedoel’, gaat de woordvoerder verder. ‘Maar het liefst laten we ons van een andere kant zien. We zien onszelf als de coole oom van de ministeries.’

Het kiezen van de locaties was een lastige opgave. ‘Je wilt het niet in de buurt van scholen doen, want dat zou onverantwoord zijn. Maar op een stille weg in de polder is ook weer te makkelijk. Iedereen kan daar het gaspedaal indrukken, dat is geen uitdaging. Daarom staan de displays altijd binnen 150 meter van een bocht en het liefst in de buurt van een rotonde.’ De snelheidsdisplays met highscores verschijnen vanaf vandaag langs de Nederlandse wegen.

Wat is de maximumsnelheid op snelheidsdisplays?

Wat is de maximumsnelheid op snelheidsdisplays?

Er is ruimte voor drie cijfertjes op de borden

Reacties

 • Olivier heeft op 1 april 2022 geschreven:

  Mooie 1 april kikker in je bil 🐸

  Reageer
 • Guido Gilissen heeft op 1 april 2022 geschreven:

  Schitterend initiatief. Als ik iedere maand dus tegelijk de plaatsen 1, 2 en 3 bezet, krijg ik 2.250 euro (hopelijk belastingvrij). Dat dan gecombineerd met mijn werkloosheidsuitkering en met hetgeen ik nog in het zwart verdien, zal mij toelaten om mijn droomauto te kopen: een Ferrari (liefst rood, maar geel mag ook). Wanneer worden de eerste winnaars bekendgemaakt ? Hopelijk niet op 31 april, want dan ben ik niet te bereiken.

  Reageer
 • Chris heeft op 1 april 2022 geschreven:

  Leuk

  Reageer
 • Thomas 01-04 heeft op 1 april 2022 geschreven:

  Fijne 1 april grap.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)