Precies een jaar geleden maakte Sony bekend dat ze bezig waren met een elektrische auto met de naam Vision-S 02. Die auto kun je nog niet kopen, maar ondertussen spraken Sony met Honda af om samen auto’s te gaan bouwen. Nu maken de twee Japanse grootmachten bekend dat ze dat gaan doen onder de naam Afeela.

De eerste auto van Afeela heet vooralsnog gewoon ‘Prototype’. De auto lijkt vooral een verbeterde versie te zijn van een andere conceptauto van Sony, de Vision-S 01. Veel specificaties worden niet genoemd en zelfs het woord ‘auto’ wordt schaars ingezet. Het studiemodel is net geen vijf meter lang en de wielbasis is drie meter. Groot genoeg, dus.

Wat weten we al over de eerste auto van Afeela?

Yasuhide Mizuno, de CEO van Afeela, noemt de conceptauto liever een een mobiliteitsprototype. Hoe dan ook, we weten van dit mobiliteitsprototype dat hij plaats biedt aan vijf personen en dat het vermogen naar alle vier de wielen gaat. Vóór krijgt de Afeela dubbele wishbones en achter een multi-link ophanging. Verdere cijfers zoals het vermogen blijven voorlopig geheim.

Afeela maakt bekend dat het prototype ook daadwerkelijk in productie gaat. Mensen in Noord-Amerika kunnen vanaf de eerste helft van 2025 een bestelling plaatsen. De mobiliteit, eh, producten moeten in de lente van 2026 bij de eerste klanten geleverd worden. Of het yoke-stuurtje ook in de productieversie komt, valt nog te bezien.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear