Als je het in Amerika maakt, kun je het overal maken. Dat zal Honda ongeveer gedacht hebben. In 2024 openen ze een nieuwe fabriek in Ohio. Daar bouwt Honda speciale auto’s, zoals de NSX. Ook wordt Ohio de thuisbasis van waterstofauto’s in Amerika. Het eerste waterstof plug-in hybride model wordt gebaseerd op de huidige Honda CR-V.

Dankzij de plug-in hybride aandrijflijn zul je het merendeel van de tijd elektrisch rijden. Bij langere afstanden ga je gebruik maken van de waterstof. Die vervangt dus de verbrandingsmotor die in de huidige plug-in hybride CR-V zit. De Honda waterstofauto moet helpen bij het bereiken van de doelen van het merk voor 2040 en 2050. In 2040 willen de Japanners volledig elektrisch zijn en tien jaar later moet het merk klimaatneutraal zijn.

Niet de eerste waterstofauto van Honda

Honda was er in 2008 vroeg bij met de productie van de eerste Honda waterstofauto: de Honda FCX Clarity, maar die kon weinig potten breken. Het deed Honda besluiten om in 2021 te stoppen met de Clarity waterstofauto. Nu gooien ze het dus over een hele andere boeg, namelijk met een plug-in systeem.

Honda hoopt dat er snel meer tankstations voor waterstofauto’s bij gaan komen. Om de infrastructuur verder opgang te brengen, investeerde Honda 14 miljoen dollar (13,4 miljoen euro) in een project dat de waterstofinfrastructuur in de Verenigde Staten moet verbeteren. In de tussentijd hopen wij op het nieuws dat er een NSX op waterstof komt.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie