We zijn al een tijdje aan het wachten op de Aston Martin Valkyrie. Stukje bij beetje krijgen we meer informatie over de Britse hypercar. Eerst kregen we het uiterlijk te zien, vervolgens kregen we de naam te horen. We wisten echter nog niets over de specificaties van de Aston Martin Valkyrie.

Het Amerikaanse Road & Track meldt nu echter dat zij uit betrouwbare bron de cijfers hebben vernomen. En je mond valt ervan open. De 6,5-liter V12 – zonder turbo’s – produceert alleen al 1.000 pk. Doe daar nog 130 elektro-pk’s bij en je krijgt een totaal van 1.130 pk. En dan het klapstuk: al dit vermogen hoeft slechts een gewicht van 1.030 kilo voort te duwen.

Een straatauto met meer pk’s dan kilo’s: dat is een ongelooflijke prestatie. Normaal gesproken zijn dit soort specificaties voorbehouden aan motorfietsen. Heb je vier wielen, dan is het al uitzonderlijk als het vermogen en gewicht dezelfde waarde hebben. De specificaties van de Aston Martin Valkyrie gaan dus nog een stapje verder.

Wanneer kunnen we de Aston Martin Valkyrie verwachten?

Het prototype van de auto zou volgend jaar af moeten zijn. Dan zullen we zien of deze cijfers ook daadwerkelijk kloppen. Maar door de samenwerking met Red Bull Racing zou het ons niets verbazen. Als het prototype er is, zul je als potentiële klant nog steeds even geduld moeten hebben: de Aston Martin Valkyrie zal pas in 2019 op de weg verschijnen. Wij kunnen niet wachten.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)