We hebben al eens eerder geroepen dat je voor nieuws over boten niet op deze site moet zijn, maar om dit schuitje kunnen we echt niet heen. Maak kennis met de speedboot van Ferrari.

En ook een Ferrari op het water moet en zal haantje de voorste zijn. Daarom heeft dit bootje een 490 pk sterke V8 van de Ferrari F430 achterin liggen, waarmee inmiddels al twee wereldrecords op water zijn gesneuveld. In eerste instantie bereikte de boot, met de 71-jarige (!) piloot Eugenio Molinari aan het roer, in de klasse tot 1.100 kilo een snelheid van 123,3 km/u. Dat was wereldrecord één. Vervolgens werden er links en rechts wat zakken zand toegevoegd, zodat ook in de klasse tot 1.450 kilo een recordpoging kon worden ondernomen. En ook die poging slaagde, met een gemiddelde snelheid van 122 km/u over één kilometer met vliegende start.

Het is niet de eerste keer dat Ferrari zich op het water begeeft. In 1953 werd de motor van de toenmalige F1-bolide in een speedboot geschroefd. Inmiddels heeft Lamborghini ook laten weten dat botenbouwers een beroep op het merk kunnen doen.

Reacties

Meer van TopGear