Spyker bestaat nog, en hoewel ze al een tijdje geen auto's hebben gebouwd, willen ze toch even laten weten dat ze dat nog wel van plan zijn. Dus planten ze in Genève deze aardig productieklare conceptcar neer. Hij heet de B6 Venator, en het lijkt erop dat hij de instapper van het merk moet gaan worden.

De Venator plaatst zichzelf in het vaarwater van auto's als de Jaguar F-type, Porsche Cayman en Lotus Evora S. De specs zien er goed uit: een dwarsgeplaatste V6-middenmotor, ruim 375 pk sterk, met daaraan vast een zestraps automaat, alles gehangen in een skelet van aluminium en bedekt door carrosseriepanelen van koolstofvezel. Het gewicht blijft onder de 1.400 kilo.

Met een lengte van 4,35 meter is de B6 Venator met recht klein te noemen. Geen gekke insteek van Spyker, want compacte sportauto's zijn leuk, en met een (relatief) betaalbare instapper zou het merk wel eens aardig kunnen scoren. De Zeewoldenaren zijn van plan om er vanaf 2014 een paar honderd per jaar te gaan bouwen, inclusief de open Spyder-versie die nog moet komen. Er wordt gesproken over een prijs van om en nabij de 125.000 euro exclusief belastingen – een stuk minder dan de tonnen die eerdere modellen moesten opbrengen. Het blijft erg veel geld voor een auto van dit formaat, maar hé: dan heb je wel een Spyker.

Reacties