Als de compacte, oogstrelende Spyker B6 Venator érgens om smeekte – behalve dan om een productieversie, en snel graag – was het een stoffen dakje. Op Pebble Beach trokken de Zeewoldenaren het doek van deze purperen schone, die zich B6 Venator Spyder Concept mag noemen.

Net als z'n dichte broer is ook deze kleine Spyker een genot om te aanschouwen. Klein en gedrongen, maar niets minder sprankelend dan de grotere Aileron, lijkt ie zowel gemaakt te zijn om te flaneren op de Bloemendaalse boulevard als om een paar heerlijke bochten te pakken op, eh, de Veluwe of zo. Hij is aangekleed met Hollands leer, heeft het bekende, schitterende open mechanisme voor de versnellingspook en zit weer vol vliegtuigreferenties. Veel gepolijst metaal, 19-inch 'turbofan'-velgen en een Latijnse spreuk op de zijkant maken de boel af.

De open Venator verschilt in weinig opzichten van de dichte versie: onderhuids vinden we een hoop aluminium, de carrosserie is geheel van koolstofvezel en in het midden prijkt een dwarsgeplaatste V6-motor met een pk'tje of 375. Een zestraps automaat zorgt voor de overbrenging naar de achterwielen. De B6 Venator Spyder is net geen 4,35 meter lang, 1,88 meter breed, staat op een wielbasis van 2.500 mm en weegt minder dan 1.400 kilo.

Het rommelt nog altijd behoorlijk bij Spyker, maar desondanks beweert het merk dat de B6 Venator Spyder eind 2014 in productie zal gaan. Als prijs wordt 150.000 dollar genoemd; exclusief belastingen, uiteraard.

Reacties