Iedereen kan kletsen wat hij/zij wil, één ding hebben ze bij Spyker altijd enorm goed voor elkaar: de marketing. Het is de Zeewoldenaren vanaf Dag 1 perfect gelukt om op wat voor manier dan ook publiciteit te genereren, hele volksstammen zo gek te krijgen in met logo’s volbeplakte overhemden rond te lopen, enzovoorts. Als ze maar half zo goed waren geweest in het bouwen en verkopen van auto’s, dan was het een potentieel wereldbedrijf geweest.

Hoe dan ook, terwijl vage en veelal niet al te positieve berichten over overnames en schulden de media domineren, komt Spyker wederom met een deal die het merk weer eens op een andere manier onder de aandacht brengt. In ‘Rogue Assassin’, de nieuwe actiefilm van martial arts-expert Jet Li, rijdt de hoofdrolspeler namelijk in een C8 Spyder. Jet Li speelt de boef in deze film, die gevangen moet worden door Jason Statham, die je misschien kent uit ‘Snatch’, ‘Lock, Stock and Two Smoking Barrels’ of ‘The Italian Job’. De vrouwelijke hoofdrol is voor Devon Aoki, die gezien haar eerdere optredens in films als ‘2 Fast 2 Furious’ en ‘Sin City’ niet onbekend is met snelle auto’s en boevengespuis. 

Als je de berichten mag geloven is de hele film trouwens vergeven van de supersportauto’s, en dan kan zo’n prominente rol voor een Spyker al helemaal geen kwaad. Een slechterik die mede dankzij zijn C8 Spyder gedurende bijna anderhalf uur uit de handen van de good guy kan blijven, da’s mooie reclame voor Spyker. Nou maar hopen dat de film wat beter is dan ‘Basic Instinct 2’, de vorige waar Spyker zich aan verbonden had. Maar dat kun je zelf vanaf 1 november in de Nederlandse bioscopen gaan bekijken. Op www.warthefilm.com (‘War’ is de Amerikaanse titel van de film) kun je alvast de trailer bekijken.

Reacties