Even leek het erop dat veilinghuis Troostwijk vandaag zou starten met de verkoop van Spyker – dat wil zeggen: alle spulletjes die ze daar konden vinden zoals auto's, delen van auto's en een stapel bureaustoelen. Maar dat gaat niet door.

Opdrachtgever voor de executieveiling van de inboedel was de Belastingdienst, die meende nog een flink bedrag van Victor Mullers speeltje tegoed te hebben, maar Muller liet eind afgelopen week al weten dat er gewoon 'op tijd' betaald was, maar dat de snelheid van de ambtelijke molen ervoor zorgde dat zijn betaling niet gevonden kon worden. Natuurlijk, er was wel 'een dingetje' dat zorgde voor late betaling, maar toch.

Muller: 'Dat ze anno 2014 een elektronische betaling niet snel kunnen zien, is voor normale stervelingen niet voor te stellen. Maar het is een feit. Het is al 48 uur lang niet gelukt.'

Afgelopen vrijdag leek de verkoop van onder andere een paar prototypes, 85 Audi V8-motorblokken en versnellingsbakken nog gewoon door te gaan, maar vanmorgen ontvingen wij bericht van de annulering. Mooi. Want we zitten al maanden te wachten op een ritje in de B6 Venator van Spyker – met of zonder dak, dat maakt ons niet uit. Zo die er nu echt van komen?

Wordt vast vervolgd…

Reacties

Meer van TopGear