Shelby SuperCars bevestigt dat ze een zeer bijzondere gast meenemen naar de Monterey Car Week in augustus. Onder de Californische zon zal de SSC Tuatara voor het eerst te zien zijn. Shelby geeft wat plaagfoto’s vrij, maar voor jouw kijkplezier hebben we de oude witte conceptauto van stal gehaald en in de galerij gezet.

De SSC Tuatara is namelijk de langverwachte hypercar die in 2011 voor het eerst zijn gezicht liet zien. Toen beloofde opperhoofd Jerod Shelby (die net als Christian von Koenigsegg een zeer aerodynamisch hoofd heeft) nog een ongeëvenaard lage luchtweerstand en een wegligging voor op het circuit.

De SSC Tuatara verslaat ‘met gemak’ het huidige snelheidsrecord van de Koenigsegg Agera RS. Dat betekent dat de nieuwe hypercar ten minste 450 km/u moet rijden. In 2011 werd nog een top van 444 km/u beloofd.

Nieuwe specificaties van de SSC Tuatara zijn niet bekend. Zeven jaar geleden zou de Amerikaanse hypercar 1.368 pk pulken uit een 6,9-liter V8. Verwacht iets soortgelijks, plus een beetje. Een paar kilometer per uur extra klinkt niet veel, maar bij dergelijke snelheden kost dat een hoop vermogen.

Waarom ‘SSC Tuatara’?

De Nederlandse vertaling van Tuatara is brughagedis. Geen enkel ander dier heeft een snellere moleculaire verandering (evolutie) ondergaan dan de brughagedis. Destijds heel toepasselijk, omdat de SSC Ultimate Aero al na drie jaar doorontwikkeld werd tot de Tuatara.

Nu staat de ontwikkeling echter al een lange tijd stil en is de andere typering voor de brughagedis meer van toepassing. De hagedis valt namelijk onder de categorie levende fossielen. Dat is een wetenschappelijke term. Zoek het maar op.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie