Update: SSC geeft toe dat de video niet helemaal klopt. Foutje in de montage. Dit record is geschrapt. Ze hebben wel een ander, minder hoog record neergezet.

Weet je wat, kijk eerst even de video onder aan de pagina. Kaak van de grond opgeraapt? Goed. Net toen je dacht dat 2020 niet surrealistischer kon worden, slaat SSC met de Tuatara het officieuze snelheidsrecord van Bugatti aan diggelen. De Chiron Super Sport haalde 482 km/u – de SSC Tuatara haalde 532 km/u. En in tegenstelling tot Bugatti pakt SSC hiermee een officieel wereldrecord, want zij reden heen en weer op hetzelfde stuk asfalt.

De gemiddelde snelheid van de twee behaalde runs is 508 km/u. Dat is dan ook de snelheid om te verslaan als jij de snelste productieauto ter wereld wilt maken. Het was Britse coureur Oliver Webb die op een stuk van Route 160 tussen Las Vegas en Pahrump in de Amerikaanse staat Nevada de belachelijke snelheid behaalde. Het was hetzelfde stuk asfalt waar Koenigsegg in 2017 de snelheid van van 457 km/u aantikte voor een gemiddelde van 444 km/u. Dat was het oude officiële record.

Lees ook: Alles wat je wilt weten over de SSC Tuatara

Van de Tuatara maakt SSC slechts 100 exemplaren. Achterin nestelt zich een 5,9-liter V8 met twee turbo’s en een revolutionair inlaatsysteem. Het vermogen op E85-brandstof is 1.774 pk. Bij reguliere brandstof met octaangetal 91 bedraagt het vermogen een acceptabele 1.368 pk. De schakeltijden van de zeventraps automaat duiken onder de 100 milliseconden in de Track-modus. De prijs is omgerekend ruim 1.178.000 euro, en dat is nog zonder Nederlandse belastingen.

Snelste productieauto ter wereld: SSC Tuatara

Reacties

 • Niels heeft op 20 oktober 2020 geschreven:

  Ik vond het een redelijk saai filmpje, die van de Koenigsegg one:1 vind ik spectaculairder! Deze SSC rijd weliswaar harder..

  Reageer
 • TG heeft op 20 oktober 2020 geschreven:

  Eindelijk is het SSC toch gelukt.
  Prachtig resultaat van de heren, echt genieten wanneer de turbo’s inslaan bij 320 km per uur…
  Nogal slecht beeld/video voor een voertuig op vier wielen die het eerst 500km per uur heeft behaald.
  Waar blijft nu de Hennessy Venom F5?

  Reageer
 • kamiel heeft op 20 oktober 2020 geschreven:

  het is wel leuk dat jullie in het blad van september hebben getest en de top nog niet konden vastellen

  Reageer
 • Reinier heeft op 20 oktober 2020 geschreven:

  Stiekem hoop je dan toch weer op een rolling shot , met 400+ , van een vastgelaste go pro , op de motorkap van een monsterlijke RS6 🤣

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)