De mens is niet perfect. We vergeten allemaal weleens de lampen uit te zetten of mikken zo een slagroomtaart tegen de vlakte. Ook op het werk kan het soms fout gaan, domweg door even niet op te letten. Een tankstation in Amerika verwisselde de benzine- en dieselpompen, waardoor verschillende klanten strandden.

Het verhaal wordt nog erger, want de fout werd gemaakt op Thanksgiving; de jaarlijkse volksverhuizing in de Verenigde Staten. Bezoekers van het Shell-tankstation in Caroline County in Virginia moesten hun familie melden dat ze wat later of helemaal niet meer zouden komen op de bedankdag. 8News sprak met verschillende pechvogels die de verkeerde brandstof ontvingen.

Een gedupeerde bestuurder geeft aan dat de motor nog wel wilde starten, maar vervolgens ook gelijk weer afsloeg: ‘Ik probeerde op het gas te gaan en de motor maakte wel toeren, maar sloeg alsnog af. De dag erna wilde de auto niet meer starten en moest hij worden weggesleept. De lokale monteur vertelde dat hij vol diesel zat.’

Bijna 850 euro om het probleem te verhelpen

Ook een medewerkster van het tankstation kreeg de verkeerde brandstof in de auto. ‘De tank van onze auto wordt gevuld, we rijden weg en opeens hebben we problemen’, zegt ze. Beide pechvogels vermoeden dat er zomaar nog honderden andere bestuurders zijn die op die bewuste dag verkeerd getankt hebben. Pas een dag later kwam de eigenaar achter de verwisseling. Om erger te voorkomen, trok hij een vuilniszak over de pompen.

Het verhelpen van de mix-up kostte de eerstgenoemde bestuurder 848 dollar (zo’n 820 euro) voor het leegpompen en reinigen van het brandstofsysteem. Het is nog niet duidelijk wat Shell gaat doen met deze situatie. ‘Ik hoop gewoon dat ik mijn geld terug krijg. De vraag is of ik er op de lange termijn ook schade aan overhoud’, zegt een van de klanten.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear