Geen goede daad gaat ongestraft, zo blijkt maar weer. Denk je lief te zijn voor je motor door premium brandstof te tanken, ben je eigenlijk nietsvermoedend de verkeerde peut aan het tappen. Het overkwam pompbezoekers in Hamilton, Canada. Daar had de leverancier van de brandstof per ongeluk de tank van de duurdere benzine (bij ons Euro 98 of E5) gevuld met diesel. In het ondergrondse vat voor de diesel zat dan weer benzine.

Het duurde bijna een volledige dag voordat de fout was geconstateerd, zo meldt The Hamilton Spectator. Toch tankten maar vier of vijf mensen verkeerd, zo meldt de pomphouder. De reden voor het lage aantal is dat veel mensen toch de goedkope peut tanken (in tegenstelling tot Nederland) en diesel is nu eenmaal niet zo populair in Canada. De pomphouder gaat de gedupeerde klanten compenseren voor alle onkosten en reparaties.

Mocht je je trouwens afvragen wat er gebeurt als je verkeerd tankt, lees dan even ons artikel over verkeerd tanken. In het kort: de motor draait niet meteen in elkaar, maar goed is het niet. Ga vooral niet rijden als je de verkeerde peut tapt, maar bel iemand die het weer voor je uit de tank kan halen, zoals de ANWB of een dergelijke partij.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear