Een bijzonder nieuwtje dat zich momenteel als een lopend vuurtje verspreid op internet. Diverse bronnen melden dat Tesla de complete PR-afdeling opdoekte. Dat zou betekenen dat de vragen van de grote boze media in het algemeen niet langer door het merk worden beantwoord. Aan Electrek zouden bronnen uit de toplaag van het management bevestigd hebben dat er geen PR-afdeling meer bestaat bij Tesla.

Het nieuwtje waait nu over naar Nederland, dus we besloten het verhaal op waarheid te controleren. De snelste manier? Even bellen met de PR-afdeling van Tesla Benelux. Wat denk je? Neemt er gewoon iemand op. En nee, geen computerstem die op chronologische volgorde de tweets van Elon Musk voorleest. Gewoon een mens – of anders een extreem hoogwaardige vorm van kunstmatige intelligentie. Maar in ieder geval iemand van de persafdeling.

De woordvoerder van Tesla Benelux bevestigt dat de Amerikaanse PR-afdeling inderdaad niet meer bestaat. Hij voegt eraan toe dat er voor de Benelux nog wel gewoon een persafdeling is. Net als voor veel andere landen. De zet van Tesla in Amerika is op z’n minst opmerkelijk te noemen. Weinig merken krijgen immers meer persaandacht dan het merk van Elon Musk, en je zou zeggen dat het merk daar zelf wel iets in wil kunnen sturen.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie