De Tesla Model 3 is een van de veiligste auto’s ooit gemaakt volgens de Euro NCAP en de NHTSA. Dat is waarschijnlijk de reden dat de bestuurder van dit exemplaar nog leeft na een aanrijding met een vrachtwagen, al is hij helaas wel zwaargewond geraakt. Het is waarschijnlijk de zwaarste crash met een Model 3 in Nederland tot nu toe.

Het ongeval gebeurde gisteren op de A6 bij de plaats Rutten. De bestuurder moest uit de auto worden bevrijd en er moest een traumahelikopter ter plaatse komen. De oorzaak van het ongeval is niet bekend, meldt de politie. Ook is niet duidelijk of de Model 3 nog heeft geprobeerd om zelfstandig in te grijpen.

Volgens de National Highway Traffic Safety Administration, de Amerikaanse Euro NCAP, heb je in een Tesla Model 3 de laagste kans om gewond te raken van alle auto’s. Van de Euro NCAP krijgt de sedan vijf van de vijf sterren, met een score van 96 procent voor volwassenen.

Foto’s: Vrijwillige brandweer Rutten en Brandweer Lemmer en Menno Dijkstra

Reacties

  • Chris heeft op 28 juli 2019 geschreven:

    Ik ben benieuwd of de zelf rijdende modus was ingeschakeld, anders zou zo’n ongeluk je niet gemakkelijk over komen. Blijkbaar is er blind op de techniek vertrouwd.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)