Een auto die sneller accelereert dan een Bugatti Chiron voor een fractie van de prijs. Dat kun je zien als een kleine doorbraak, of juist iets waarvan je je kunt afvragen of het wel zo’n goed idee is. De nieuwe Tesla Model S Plaid met 1.020 pk en een 0-100-tijd van 2,1 seconden is gearriveerd in Nederland. Ook bijzonder: de topsnelheid voor Nederland is hoger dan die voor Amerika.

Sinds het begin van deze maand staan de eerste twee exemplaren van de Tesla Model S Plaid op Nederlands kenteken. Een woordvoerder van het merk kan niet bevestigen dat de Plaids van Tesla zelf zijn, maar zegt dat het mogelijk is. Sowieso komen de eerste klantenauto’s in december ook naar Nederland. Dus vanaf dan zul je de auto met de yoke als stuur gemakkelijker kunnen spotten.

Volgens de RDW-database zijn de eerste Model S Plaids van Nederland twee zwarte exemplaren (niet afgebeeld, foto ter referentie) met een R-kenteken en ook op het kentekenbewijs een forse 1.020 pk. We waren benieuwd naar het koppel, maar dit cijfer ontbreekt in de specificaties, net als op de website van Tesla. Volgens onofficiële getallen is het koppel meer dan 1.220 Nm.

Hogere topsnelheid in Europa dan in Amerika

Het bijzondere is dat de Tesla Model S Plaid in Amerika een topsnelheid heeft van ongeveer 280 km/u (175 mph), maar in Europa haalt de elektrische auto een top van 322 km/u. Zo snel rijden kost je uiteraard een hoop actieradius. Ook hebben de Europese Plaids een maximaal trekgewicht van 1.600 kilo, terwijl de Amerikaanse modellen niets mogen trekken.

De eerste twee Nederlandse Tesla Model S Plaids kostten 146.690 en 149.190 euro, wat net iets meer is dan de vanafprijs van 139.990 euro. Volgens het kenteken weegt de auto 2.265 kilo rijklaar. Helaas hebben we nog geen foto’s van de auto’s in Nederland, maar ze zullen zonder twijfel snel genoeg gespot worden.

Reacties

 • Bar heeft op 17 november 2022 geschreven:

  Dat doet pijn voor alle fans hier. Een Tesla die gehakt maakt van de benzineslakken. Zie de reakties 😀

  Reageer
 • Dirk Diggler heeft op 17 november 2022 geschreven:

  Jammer dat de bouwkwaliteit zo slecht is. En hieronder staat een video van een Tesla met weigerende remmen!?

  Reageer
 • Lekker boeiend heeft op 16 november 2022 geschreven:

  Het schijnt dat er ook een Trabant in Nederland rond rijdt. Ongeveer even onbetrouwbaar, maar gelukkig een stuk veiliger dan een Tesla. Zoek maar op Tesla en Deaths. Je schrikt van de feiten.

  Reageer
 • Tsja heeft op 16 november 2022 geschreven:

  Een kermisattractie die alleen door een paar vermogende fanboys gekocht zal worden. Voor alle realistische mensen is Tesla volledig achterhaald qua prijs kwaliteit verhouding. Voor 140k heb je bijvoorbeeld ook een hele dikke Mercedes EQS die in werkelijk alles beter is dan Musk z’n onbetrouwbare en onveilige auto’s.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)