‘Gaat mijn Tesla iemand vermoorden?’ was de titel van een video die onderstaande YouTuber twee weken geleden plaatsten. Het antwoord is ‘nee’, maar dat betekent niet deze Model S Plaid het niet probeert. Of eigenlijk durven we de schuld wel min of meer bij de eigenaar te leggen. Er is namelijk nogal veel aan de hand met deze auto.

Het eerste wat opvalt is het gebrek aan interieur. De auto met 1.020 pk weegt zo’n 300 kilo minder omdat alles van de achterbank tot de airbags uit de auto zijn. Dit is het resultaat van een eerdere stunt, waarbij de eigenaar de auto volledig onderdompelde om ermee onder water te rijden. Waterschade is echter niet de oorzaak van de crash, meent de eigenaar.

Waarom de remmen van de Tesla Model S Plaid weigeren

Chet hint dat de oorzaak van de crash de oude remvloeistof is. Hij heeft de remmen vervangen door grote koolstofkeramische units van Unplugged Performance, maar heeft daarbij niet de remvloeistof vervangen. Door de circuitsessie werd de vloeistof te heet en kapten de remmen er volledig mee, en wel bij een snelheid van meer dan 270 km/u.

De Tesla Model S Plaid gaat er hard af en belandt in de bandenstapel. De bestuurder stapt uit de auto, maar wel met vijf gebroken ribben, een gebroken knie(schijf?) en een gescheurde kruisband. Iets zegt ons dat hij daar heel goed mee weg is gekomen, als je kijkt naar het gebrek aan veiligheidsvoorzieningen. Het TopGear-advies van vandaag: ga je met 1.000+ pk het circuit op, investeer dan in een rolkooi en een zespuntsgordel. Of laat minimaal de airbags zitten.

Reacties

  • Rob van Zelm heeft op 3 augustus 2022 geschreven:

    Waardeloze chauffeur met een hele slechte voorbereiding. Zet eens een echt racer in zo’n auto.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)