Eerst een probleem creëren en dan de oplossing verkopen. Als we ons niet vergissen is dat het plot van meerdere actiefilms, waaronder Jurassic World Dominion. En het is – ongetwijfeld incidenteel – wat Tesla nu doet. De eerste klanten van de vernieuwde Model S en Model X die verplicht de yoke (het halve stuur) moesten nemen, mogen nu een rond stuur kopen. En die optie is populair.

Laten we trouwens een kleine nuance aanbrengen: Tesla heeft niemand ooit verplicht om een Tesla Model S of Model X te kopen. Het autobedrijf dacht bij de verkoopstart van de vernieuwde modellen dat het een goed idee was om het stuurwiel opnieuw uit te vinden. Dit was ongetwijfeld met de beste bedoelingen, en niet als kwaadaardig plan om extra geld te verdienen aan bestaande klanten. Denken we.

De yoke bleek geen grap | Foto: © Screen Post

Veel Tesla-rijders vervangen yoke met rond stuur

Klanten die een Model S of Model X kochten met een yoke en daar nu spijt van hebben, kunnen terug naar Tesla voor een rond stuur. In Nederland kun je vanaf deze maand terecht en de optie kost je 900 euro, inclusief installatie. In Amerika (waar ie 250 euro goedkoper is) is de optie zo populair dat het ronde stuur helemaal is uitverkocht, zo meldt AutoEvolution.

Lees ook: Dit vonden wij van de yoke in de Model X

Hoeveel ronde stuurtjes Tesla in de aanbieding had, is niet bekend. Tesla heeft in Amerika ook geen PR-afdeling meer, dus de cijfertjes achterhalen, is bijna onmogelijk. Er zijn in ieder geval genoeg mensen in Amerika die achteraf toch niet zo blij waren met hun yoke.

In Nederland zijn er nog geen 100 exemplaren geleverd van de nieuwe Model S en Model X. Wellicht dat er daar nog een paar tussen zitten die willen overstappen op een rond stuur, maar het zullen er dus geen duizenden zijn. De oudere exemplaren van deze twee auto’s hebben sowieso een conventioneel stuur.

Reacties

 • Jaapje heeft op 25 maart 2023 geschreven:

  Gelukkig kun je bij het bestellen van de auto ook gewoon een rond stuur bestellen. Heeft geen meerprijs.

  Reageer
 • Ren heeft op 24 maart 2023 geschreven:

  Stuur opnieuw uitvinden ???? Zeker nog nooit naar knight rider gekeken.
  Yoke stuur is zo oud als wat en er is een goede reden waarom het nooit meer is gebruikt; het is gewoon waardeloos. Zeker als de stuur ratio niet veranderd is het gewoon shit.

  Reageer
 • Hihi heeft op 24 maart 2023 geschreven:

  The Yoke is a Joke.

  Reageer
 • Clear heeft op 24 maart 2023 geschreven:

  Musk doesn’t give a f*ck about his customers and only about becoming even more wealthy himself. That’s also why he constantly manipulating his crypto-ponzi scheme to extort money from his lemmings.

  • Hv1958 heeft op 24 maart 2023 geschreven:

   What a bullshit reply, I am driving with a yoke, are you experienced driving a Tesla?
   Musk pays more taxes than any other wealthy Americans and forced the entire car industry to go to EV’s, a big achievement which is proven much cleaner, I wonder how much more pollution we would have without him

   • Reinier heeft op 24 maart 2023 geschreven:

    Elon Musk paid zero taxes for most years except 2021 when he sold a lot of shares. Tesla also hasn’t paid much tax using tax evading tactics. Think what the government could have done for the climate if rich people and companies would be taxed like regular people and smaller companies.

    • Jason heeft op 26 maart 2023 geschreven:

     Musk payed 11 billion in taxes inst that enough for 1 person?

     • Kees heeft op 26 maart 2023 geschreven:

      11 miljard op een inkomsten groei van 126 miljard. Minder dan 10% belasting dus, terwijl de gemiddelde belastingdruk 13,3% is in de VS. De jaren er voor heeft hij er met allerlei trucs voor gezorgd dat hij bijna niets betaalde. Het is echt absurd om te zien hoe die religieuze volgelingen alles goedpraten wat God-Elon doet.

     Reageer
    Reageer
   • @Hv1958 heeft op 24 maart 2023 geschreven:

    Blabla… Just another of Musk’s lemmings AKA troll army justifying his atrocious behavior.

    Reageer
   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)