Tesla Smart Summon crashes: oplossing gevonden

Heel moeilijk is het niet

Foto('s): AB/TwitterOplossing Tesla Smart Summon
Oplossing Tesla Smart Summon

In september voerde Tesla een nieuwe software update door genaamd Smart Summon. Hiermee kunnen Tesla-bestuurders hun auto ‘oproepen’ binnen een afstand van 60 meter. Al snel kwamen er verhalen de wereld in over Tesla’s die tegen muren en andere auto’s reden. Een lid van de Tesla Motors Club denkt een oplossing te hebben om crashes met Tesla Smart Summon te voorkomen. Die oplossing heeft te maken met het programma OpenStreetMap.

OpenStreetMap is een project waarin de community een gratis kaart kan creëren van hun omgeving. Elk deel van de kaart is dus aan te passen door gebruikers. Tesla Motors Club-lid Armee_1 deed hierover een ontdekking. ‘Ik las online dat Tesla OSM waarschijnlijk gebruikt voor hun Smart Summon-functie, dus checkte ik mijn omgeving. Gebieden waarin Smart Summon goed werkte, waren in kaart gebracht in het programma en gebieden waar de functie niet goed werkt niet.’

Geen crashes met Tesla Smart Summon meer

Armee_1 besloot een account aan te maken op OpenStreetMap en de kaarten van zijn omgeving aan te passen. ‘Ik heb zojuist de functie opnieuw getest in mijn omgeving en de manier waarop mijn Tesla rijdt, is compleet veranderd.’ Een andere TMC-lid, bijan, schreef een bericht waarin hij uitlegt hoe je een account aanmaakt en de kaarten in je omgeving aanpast. OpenStreetMap biedt zelf ook een tutorial aan over het aanpassen van de kaarten. Het zou een makkelijke oplossing kunnen zijn om te zorgen dat er geen crashes met Tesla Smart Summon meer plaatsvinden in je omgeving.

Reacties
  1. Roland zegt op 15 november 2019 om 07:12:

    Klinkt als een risico: expres verkeerd aanpassen om crashes te veroorzaken….

  2. Eric zegt op 13 november 2019 om 23:08:

    En dat is precies wat Open source maps willen, zo wordt de kaart steeds beter.

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken