Tesla kan niet wachten op het moment dat auto’s zelfstandig mogen rijden en het moment dat het stuur overbodig wordt. Met de yoke zet het merk al een stap richting ‘minder stuur’, maar deze Tesla Model Y gaat nog een stap verder. Spontaan besluit de auto dat een stuur niet meer nodig is. De eigenaar van de auto deelt zijn ervaring op Twitter.

Volgens de Tesla-rijder rijdt hij rustig op de snelweg als plots zijn stuur loslaat. Het is op dat moment rustig op de snelweg en hij kan rustig naar de vluchtstrook manoeuvreren. Hij zou de auto slechts een week in het bezit hebben.

Zoals dat gaat, betichten Tesla-aanhangers de bestuurder ervan de boel in scène te hebben gezet. Bijvoorbeeld om de aandelenkoers te manipuleren. Het lijkt ons een hoop moeite voor wat reuring op Twitter, maar ach, er gebeuren vreemdere dingen.

Wat is er gebeurd?

Meestal gebruiken autofabrikanten één grote moer om het stuur aan het stuurhuis te monteren. Als deze centrale moer goed vastzit, is dit meer dan genoeg. De foto’s van de Tesla-rijder zijn niet heel duidelijk, maar het lijkt erop dat de centrale moer is losgeraakt of misschien ontbreekt, zoals dat bij een andere Tesla het geval was. Hierdoor raakt het stuur los en bungelt hij (zo te zien) aan de snoertjes. Er is nog geen reactie vanuit Tesla.

Tesla-rijder claimt dat het stuur spontaan loslaat op de snelweg

Reacties

 • Peter Smit heeft op 3 februari 2023 geschreven:

  @ ‘@maarten’: flinke lappen tekst dus! Gouden regel bij discussies: hoe meer tekst je nodig hebt, hoe slecht je verhaal is. *drops the mike*.

  • maarten heeft op 3 februari 2023 geschreven:

   Ik heb nog nooit gelezen (of gehoord) dat iemand denkt een discussie te “winnen” – daar je een mic drop impliceert- ; door te denken dat de hoeveelheid tekst (dus niet de inhoud) genoeg reden is om tot de conclusie te komen dat de inhoud waarschijnlijk niets zeggend is.

   Het feit ook dat je trots bent (of de norm vind, take your pick..) op je eigen nietszeggende oneliners zonder enige vorm van body, zegt genoeg over je.
   Je gaat nog heel ver komen op deze manier.

   Kleine spoiler; Dat was cynisch, voor het geval je het als een compliment zal lezen (hoewel ik betwijfel of je überhaupt meer dan 5 woorden kan lezen in een zin.).

   • Wat staat hier heeft op 4 februari 2023 geschreven:

    ??? Wat een wartaal ???

    • Maarten heeft op 4 februari 2023 geschreven:

     Ik had al zo’n vermoeden dat langere zinnen moeilijk te lezen zijn voor jou.

     Het punt is dat ik graag over de inhoud praat, dat gaat simpelweg niet dmv ongefundeerde subjectieve oneliners.

     Jij praat en denkt alleen maar in oneliners. Denk daarom dat ik geen energie meer ga steken in jou

     • Maarten heeft op 6 februari 2023 geschreven:

      Kijk daar gaat het alweer fout.
      We hadden het over auto’s en over Tesla.

      Voor sommigen gaat de discussie dan over Musk..

     • Hihi heeft op 5 februari 2023 geschreven:

      Blind achter Musk aanlopen en dan roepen dat hij over inhoud praat. Die Maarten is al net zo grappig als die Iraakse propaganda minister.

     Reageer
    Reageer
   Reageer
  Reageer
 • Maarten heeft op 31 januari 2023 geschreven:

  @ Henkie,

  Doe maar even normaal. Het is in het verleden nogal eens gebleken dat er bepaalde scenario’s moedwillig gefaked waren. Je krijgt gewoon enorm veel aandacht als je stuur loszit in je Tesla, waar je geen enkele aandacht krijgt als je stuur loszit in je Fiat. Zo werkt de wereld nou eenmaal.

  Dit kan gebeurd zijn door een fout in de productie (dan moet er een recall plaatsvinden) of een fabrieksarbeider die zijn werk niet goed heeft gedaan. (en de kwaliteit check dit niet heeft kunnen pareren.).

  Beide erg kwalijk natuurlijk.
  Wacht nou meer gewoon even af op de reactie van Tesla, tot die tijd geen zeuren over “de grote leider” is gewoon zinloos.

  Voor jouw begrip, zaken als dit (sturen, gordels, rempedalen etc etc) die niet altijd goed werken/zitten komen wel eens voor helaas.
  zie bijvoorbeeld : https://www.endurancewarranty.com/learning-center/news/ford-recalls-million-steering-wheels/

  Reageer
 • Henkie heeft op 31 januari 2023 geschreven:

  De teslafans hebben de excuses al klaar liggen. Verrassend hoor…. Net zo blind voor kritiek op de grote leider als de wappies van Thierry…

  Reageer
 • Maarten heeft op 30 januari 2023 geschreven:

  Ooh vermoeiend ben je….

  Als dit echt waar is…. ‘als’. Dan is dat zeer kwalijk.
  Meer kan ik er niet over zeggen, ik was er niet bij, jij was er niet bij.

  Er zijn geen feiten hier. We lezen een verhaal van wat iemand claimed hem/haar is overkomen.

  Tesla moet dit uitzoeken.
  En wellicht komt er dan meer een artikel over.

  Reageer
 • @Maarten heeft op 30 januari 2023 geschreven:

  We weten dat je dit leest. Hoeveel lappen tekst ga je gebruiken om dit recht te praten?

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)