Drie maanden in Amerika wonen en er voor je werk dagelijks auto’s testen tegen een prima loon. Klinkt als een goed alternatief voor een rugzaktocht door Azië, toch? Deze zomer kan het in steden als Austin, Miami, en New York. Wat voor sommige geïnteresseerden een minpunt zal zijn (naast het feit dat je als Europeaan eerst een geschikt visum zult moeten regelen), is dat je gaat werken voor Elon Musk.

Eigenlijk is het best vreemd dat Tesla jou wil aannemen als testrijder. Musk schreeuwt van de daken dat Tesla’s volledig autonome functie – Full Self-Driving – binnenkort uit de bètaversie komt. Die bètaversie wordt nu door de klanten van Tesla getest. Dat is niet genoeg, zo blijkt. Dus zet Tesla in veertien Amerikaanse en drie Canadese steden vacatures uit voor de functie ‘seasonal vehicle operator’.

Hoe word ik testrijder bij Tesla?

Het enige dat je nodig hebt, is een geldig en strafloos rijbewijs, vier jaar rijervaring, oog voor detail, de vaardigheid om Engels te spreken en schrijven, je moet kunnen werken met Office, bekend zijn met rijassistenten (en dus niet omdat je ze altijd uitzet) en je moet flexibel inzetbaar zijn. Als je wordt aangenomen, mag je drie maanden Tesla’s testen.

Het doel is om ‘data van hoge kwaliteit te verzamelen die bijdraagt aan het verbeteren van de prestaties van de voertuigen’. Dat betekent waarschijnlijk niet dat je een dag lang mag proberen om de 0-naar-100-tijd aan te scherpen. Of je enkel als proefkonijn mag toekijken hoe de Tesla zelf rijdt, vertelt het merk niet. Als testrijder van Tesla schrijf je dagelijks een verslagje over je ervaringen en geef je aan wat er verbeterd kan worden aan (de functies van) de auto, maar ook aan de manier waarop data wordt verzameld.

Het salaris hangt af van meerdere factoren, zoals kennis en ervaring. Tesla belooft dat je minimaal 18 dollar per uur zal verdienen en maximaal 48 dollar. Als we dat omrekenen naar euro’s, verdien je ongeveer tussen de 16,50 euro en 42 euro per uur. Niet slecht, gezien het gemiddeld uurloon hier op 25 euro zit. En daar komen nog extraatjes bij, zoals werknemerskorting. Je vindt de vacatures op de website van Tesla.

Advertentie

Reacties

 • Johan heeft op 7 juli 2023 geschreven:

  There are no options for the Netherlands if you search for seasonal…..Bas…get facts before writing something please

  Reageer
 • Alias heeft op 7 juli 2023 geschreven:

  Gemiddeld uurloon hier 25 euro per uur? Lijkt me een typfoutje.

  • CBS cijfers heeft op 7 juli 2023 geschreven:

   Het gemiddelde uurloon van een werknemer in 2022 bedroeg 25 euro. Als we kijken naar gemiddelden van 5-jaars-leeftijdsgroepen verdienden jongeren tot 25 jaar 15 euro of minder per uur. Werknemers in de leeftijd van 25 tot 40 jaar verdienden een uurloon dat ligt tussen 20 en 27 euro. Werknemers in de leeftijd van 40 tot 65 jaar verdienden een uurloon tussen 29 en 30 euro.

   Reageer
  Reageer
 • Mij niet bellen heeft op 6 juli 2023 geschreven:

  Er zijn al zoveel doden door die experimenten van meneer Musk dat het veiliger is om een proefkonijn voor medicijnen te zijn.

  • NHTSA SGO heeft op 7 juli 2023 geschreven:

   35 confirmed deaths and counting solely for the Autopilot.

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie