‘Haha, weer een zooitje kermisauto’s die de zelfvernietigingsknop indrukken’, horen we de EV-haters denken. Deze keer zit het anders. De brand bij deze Tesla’s is aangestoken. Een milieugroep laat op een nieuwsplatform weten dat zij achter de actie zitten. Volgens de Duitse politie loopt de schade op tot 500.000 euro.

De klimaatactivisten richten zich duidelijk op de auto-industrie. Eerst voerden activisten actie bij de IAA in München. Bij deze autobeurs werden de banden van 51 Porsche’s leeg gelaten. Op het Duitse platform Indymedia eist de groep ook de actie op. Bij elke Porsche legden de actievoerders een A4’tje onder de ruitenwisser met daarop het bericht: ‘Je benzineslurper is dodelijk’.

Tesla is het volgende slachtoffer

Nu heeft de groep het dus op Tesla gemunt. In Frankfurt raakten tijdens een eerdere poging al vijf Tesla’s beschadigd. Nu zijn er in het stadsdeel Fechenheim tien Model Y’s in vlammen op gegaan. Deze keer geen grapjes over zelfdestructieve EV’s, want ook deze aanslagen op de auto’s zijn opgeëist door de groep.

Volgens de anonieme groepering vertegenwoordigt Tesla ‘de ideologie van het groene kapitalisme en de mondiale en koloniale vernietiging’. Elektrisch rijden is volgens de groep niet de duurzaamste oplossing: ‘Elektromotoren worden voortdurend gepresenteerd als het schone alternatief. Dat is een cynische leugen.’

De betogers claimen ook de bouw van de Tesla Gigafactory in Berlijn te hebben ‘gesaboteerd’. Waarom doet de groep dit? ‘Dit zijn allemaal belangrijke onderdelen van het beschadigen van dit bedrijf. Ook economisch, maar vooral politiek.’ De Duitse politie gaat nu onderzoek doen naar de aanleiding voor de brand.

Advertentie

Reacties

 • Kleine tip heeft op 19 september 2023 geschreven:

  Steek geen Tesla’s maar Chinese EV’s in de fik. Dat is de echte vijand.

  Reageer
 • Big Mo heeft op 18 september 2023 geschreven:

  Gaan de leden van deze actiegroep soms allemaal lopend of met de fiets ergens naartoe ?.
  Of zijn ze in de werkelijkheid een zooitje hypocrieten ??!!.

  Reageer
 • Maarten heeft op 18 september 2023 geschreven:

  Ja, ze hebben een punt dat EV’s niet schoon zijn, wel het schoonste alternatief. Alleen fietsen zijn schoon, maar de fiets is onpractisch voor velen. Ik zou mijn auto in ieder geval niet kunnen missen, vaak wel, maar zeker niet altijd.

  Goed dat er mensen opkomen voor de natuur en de toekomst maar wellicht voelen ze nu dat ze tractie krijgen en dat zien als vrijbrief om te kunnen radicaliseren, iets wat hun beweging alleen maar schaad.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie