De jaarwisseling komt steeds dichterbij, dus je weet wat je kunt verwachten. Eerst Sinterklaas, dan Kerstmis, wat vuurwerk en de zwaarste rally ter wereld. De aankomende Dakar Rally gaat van start op 5 januari 2020. Ook dit jaar doen kersverse zangers Tim en Tom Coronel mee, en dat doen ze met The Beast 3.0.

‘Gebeten door de Dakar-mug’

Op 19 november presenteerden de gebroeders Coronel trots hun auto bij hun eigen kartbaan in Huizen. Met The Beast 3.0 hoopt de tweeling het goed te doen in de zwaarste test ter wereld voor mens en machine. ‘We hebben een serieus probleem, omdat ik verslaafd ben geraakt aan de Dakar Rally. Ik ben gebeten door de Dakar-mug. Een paar jaar geleden had ik nooit gedacht dat ooit te zeggen’, glimlacht Tom Coronel.

‘Sinds februari werken we al aan ons kind [de auto dus, red.] om hem volwassener te maken. We zijn begonnen met een lijst met zaken die er beter moesten en hebben alle taken afgevinkt’, zegt Expeditie Robinson-held Tim Coronel. Het document met verbeterpunten telde acht pagina’s. Het strijdveld van de Dakar Rally maakt zich op voor een nieuw territorium. In plaats van het veelzijdige Zuid-Amerika, verhuist het hele circus naar de woestijn in het Midden-Oosten.

De broers spreken veel vertrouwen uit in het team en in de auto. ‘The Beast 3.0 moet de auto zijn waarmee we de Dakar en andere rally’s kunnen uitrijden, daar heb ik alle vertrouwen in. We doen dit echt samen, elk teamlid telt. Het is een echte familie. We zijn emotionele mensen, dus deze dingen zijn echt belangrijk voor ons’, zeggen de broers trots. The Beast 3.0 staat op 5 januari aan de start van de Dakar in Djedda, Saoedi-Arabië.

De presentatie van The Beast 3.0

Reacties

  • Alfred Dietrich heeft op 23 november 2019 geschreven:

    Gooye Reise

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)