Het succes van de Fast & Furious-franchise is zo groot dat de filmreeks uit de bioscopenzalen barstte. Fans wilden meer van de hitfilms. Daarom kwam Fast & Furious Live om de onverzadigbare fans van extra actie te voorzien. Het was een soort musical maar dan zonder muziek en mét auto’s. Alle problemen van musicals in een keer opgelost.

Het doek is nu gevallen voor Fast & Furious Live en de makers zitten met een enorme lading auto’s waar ze niets meer aan hebben. De grote collectie is een mengelmoes van originele filmauto’s en nieuwe replica’s die speciaal voor de show gebouwd zijn. De goed gebruikte auto’s mogen allemaal naar nieuwe eigenaren. Bieden mag tot 31 januari en er is geen minimumprijs.

De veiling van The Fast and the Furious-auto’s bestaat uit 122 kavels die variëren van auto’s van de hoofdrolspelers tot politieauto’s die een paar minuten in beeld waren, maar ook decorstukken zoals een enorme kluis of een bandenapparaat. De prijzen zijn nu nog laag en met wat geluk kun je voor weinig een toffe filmauto toevoegen aan je collectie.

De originele The Fast and the Furious-auto’s

De Lamborghini Murciélago is bijvoorbeeld de originele auto die in Fast 8 verdronk in een ijsmeer. Een originele Lambo is het dan weer niet: de transmissie komt van een Porsche Cayman en de motor is een V6 van Jaguar. Op welk chassis de Murcié staat, is niet bekend. Ook de rijdende deurstop is een van de twee originele creaties uit Fast & Furious 6.

De Nissan 350Z met een LS-V8-motor is een auto uit Tokyo Drift. Dezelfde potente V8-motor ligt in de Nissan S15 Silvia ‘The Mona Lisa of the drift world’, een replica van het origineel. Uiteraard is ook de Toyota Supra waar Paul Walker in de eerste F&F in reed een replica. Volgens de veiling is de auto echter niet van het origineel te onderscheiden.

De Honda Civics waarmee de trucks in het eerste deel overvallen werden, zijn ook aanwezig in replica-vorm. Benieuwd naar de rest van de enorme hoeveelheid auto’s? Bekijk alle kavels.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear