De Fast & Furious-reeks is net als een handgeschakelde versnellingsbak. Je denkt bij de zesde dat je op het toppunt zit. En meestal is dat wel zo. Maar bij Fast & Furious volgen er nog minimaal twee. Zowel versnellingen als films. The Fate of the Furious breekt nu al een record.

De inwoners van het internet zijn het nog lang niet zat. Binnen 24 uur wist de eerste trailer van The Fate of the Furious 139 miljoen views binnen te harken. Een nieuw record! Het vorige record stond op naam van de nieuwe Beauty and the Beast met 127,6 miljoen views.

Dat belooft wat voor de première. Het vorige deel, Furious 7, sleepte ook een record binnen. Nog nooit haalde een film zo snel 1 miljard dollar aan kaartenverkoop, volgens het Guinness Book of Records. Het is de op vier na meest succesvolle film aller tijden. Qua opbrengst, dus. De film bracht meer dan 1,4 miljard dollar op.

De gehele filmreeks bracht in totaal al meer dan 3,7 miljard euro in het laatje. Niet slecht voor een filmreeks die begon met een budget van 36 miljoen euro.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie