Dat je een supercar rijdt, is op zich al hartstikke mooi. Maar vaak krijg je er bij aanschaf iets bijzonders bij, of voel je de behoefte om er achteraf nog iets bijzonders bij aan te schaffen. Omdat het handig of praktisch is, of zodat je je trots nog nét even iets meer kunt uitdragen. Dit zijn de 9 coolste, mafste of vreemdste supercar-accessoires die we kennen.

1. McLaren Speedtail-sculptuur

Voordat we ooit de McLaren Speedtail in ogenschouw mochten nemen, kregen de 106 kopers al een cadeau, in de vorm van dit zware sculptuur. Dat was natuurlijk heel leuk (en ook een beetje vulgair), maar we hebben meer lol gehad met andere kleine McLarens – met name met de Lego Senna. Eén van de leukere supercar accessoires.

2. Koenigsegg Agera-dakkoffer

CvK’s hypercars worden evenzeer begeerd om hun techniek als om hun snelheid en geluid. Voor de 400 km/u rijdende Agera kon je een op maat gemaakte Thule-dakkoffer bestellen, speciaal aerodynamisch gevormd om de luchtweerstand van de 1.100 pk sterke Zweed niet te zwaar te beïnvloeden.

3. Pagani’s hemelse schoenen

Van de vele opmerkelijke zaken aan de Zonda was een van de leukste toch wel de gratis schoenen die je zomaar cadeau kreeg bij je V12-raket van een half miljoen. Elk paar schoenen was handgemaakt door dezelfde man die de sloffen van de Paus aaneen naaide. Beter dan een flesje Ferrari-aftershave.

4. Rolls-Royce-champagneset

Als het op luide en duidelijke supercar-accessoires aankomt, is Rolls-Royce de meester. De Phantom was te bestellen met zaken als een sigarenhumidor, een wijnkelder en een kluis. Maar wat als je niet hoeft te rijden maar wel dorst hebt? Dan is er deze champagneset van 40 mille, compleet met kaviaar.

5. Bugatti’s gekantelde horloge

De Parmigiani Fleurier ‘Bugatti’ ziet er bizar uit, toch? Het idee was dat je de tijd makkelijk zou kunnen aflezen van de gekantelde plaat zonder daarbij je hand van het stuur te hoeven halen. Want je rijdt immers 400 km/u. Typische eerste-wereldproblemen waarmee de bestuurders van Bugatti’s kampen.

6. Lamborghini Urus-trekhaak

Je kunt je Lamborghini Urus, toch wel de meest superieure van alle super-SUV’s, uitrusten met een trekhaak. Lekker vlot op stap met je caravan! Of je kunt er een heuse supercar mee vervoeren. Dat zouden wij doen. Oh wacht, dat hebben we al een keer gedaan.

7. McLaren F1-gereedschapsset

De McLaren F1 was de ultieme auto qua supercar-accessoires. De Franse gereedschappen van Facom – een speciale lichtgewicht set waarvan de stukken gecoat waren in goudkleurig titaniumnitraat – was nog maar het begin van een verzameling spulletjes die geen enkele supercar ooit wist te evenaren.

8. McLaren F1-bagageset

Want vervolgens op het McLaren-menu: de handgemaakte tassen die speciaal werden vervaardigd voor de slimme opbergruimten van de F1. Dezer dagen heeft vrijwel elke supercar een op maat gemaakte bagageset, maar deze was elegant, lichtgewicht en ruimtebesparend.

9. McLaren F1-gebruiksaanwijzing

En ten slotte: de enige gebruiksaanwijzing ooit bij een auto geleverd die je rustig kon laten slingeren op je koffietafel, want iedereen zou het heel gewoon vinden om erin te bladeren. Als in een koffietafelboek, ja. De schetsen van de verborgen delen van de F1, door Mark Roberts, zijn ware kunstwerken. McLaren F1-afbeeldingen: Tom Hartley Jr.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear