Dit McLaren Speedtail-prototype heet Albert

Een Speedtail met 720S-koplampen en de naam Albert - hoe zit dat?

Foto('s): McLarenmclaren speedtail albert
Foto('s): McLarenmclaren speedtail albert
Foto('s): McLarenmclaren speedtail albert mclaren speedtail albert
Foto('s): McLaren
Foto('s): McLaren
mclaren speedtail albert
mclaren speedtail albert
mclaren speedtail albert mclaren speedtail albert

Ontmoet Albert, het McLaren Speedtail-prototype dat de fabriek inzette om hun nieuwe hypercar tot wasdom te laten komen. De testezel met de neus van een 720S (wat hem best goed staat) onderneemt de aankomende maanden een enorme roadtrip door Europa, Noord-Amerika en Afrika. Tot zo ver allemaal niet zo interessant – maar waarom heet het ding in hemelsnaam Albert?

Een speciale naam voor het McLaren Speedtail-prototype

In 1991 had McLaren nog geen eigen auto, maar wel een enorme lading onderdelen om te testen voor de aankomende McLaren F1. Daarom bouwden ze twee prototypes op basis van de Ultima MK3. Chassisnummer 12 werd Albert gedoopt en kreeg een Chevrolet V8-motor om het koppel van de BMW V12 te simuleren op de transmissie en om de koolstofvezel remmerij en de centrale zitpositie te testen.

Het andere chassis, nummer 13, kreeg de bijnaam Edward en werd ingezet om de BMW V12 en al zijn componenten te testen. In 2007 kocht McLaren een Ultima GTR om de onderdelen voor de nieuwste generatie McLarens mee te testen. En als knipoog naar de samenwerking doopten ze het McLaren Speedtail-prototype nu wederom Albert.

Reacties
  1. Albert Kok zegt op 11 november 2018 om 21:22:

    Een uitstekende naam.

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken