De nieuwste Top Gear ligt nu in de winkel! Deze keer hebben we de zomerliefdes van Jeremy, James en Richard onder de loep genoemen – je moet toch wat als er alleen een nieuwe BMW in de vorm van een nijlpaard en nieuwe Ford die er al 10 jaar had moeten zijn, als nieuws te melden valt.

Jeremy is helemaal weg van de Mercedes-Benz CLK 63 AMG Black Series, zo zeer zelfs dat hij serieus overweegt er een aan te schaffen. Een straatlegale DTM-auto, dat is wat het is en dat is waarom Clarkson er zo weg van is.

Hammond toont ons zijn eigen Land Rover Defender en het moet gezegd: dit stuk antiek waar Richard al z’n spaarcentjes in gestoken heeft, ziet er niet slecht uit. Hammond heeft ‘m laten verhogen, verlagen, verstevigen en… opvoeren. Cool, Lara Croft zou jaloers zijn.

James zou James niet zijn als hij niet met iets volstrekt anders zou komen aanzetten. Een driewieler ofzo, een antiek aquarium. En ja, hij showt de Luscombe 8A. De wát? Je moet het maar lezen, het komt er in ieder geval op neer dat het James’ eigen vliegtuig is die én heel oud is, én heel goedkoop was én waanzinnig langzaam. Check James!

Verder reden we met de Audi R8 V12 TDI – tot groot verdriet van een stijve Audi-ingenieur: we mochten niet harder dan 50 km/u, niet meer toeren maken dan zo-en-zoveel en voor de zekerheid deed de helft van de motor het maar – zoiets. Maar toen we om de hoek waren…

Je leest in de nieuwste Top Gear ook over de BMW X6, Ford Kuga, Westfield Racing Cup (we haalden weer een podiumplek), Morgan LifeCar, Rolls Drophead Coupé, Maserati Quattroporte GTS, Ferrari’s die door India racen en nog meer. Hier een kort overzicht, de rest in de winkel of je brievenbus.

Reacties