Wat is de beste sportieve SUV op de markt? Dat is een vraag die vele serieuze consumentenpublicaties hebben getracht te beantwoorden door braaf de bagageruimte en de beenruimte achterin op te meten, om dan nog maar eens de bagageruimte op te meten, want je weet maar nooit. TopGear kent, daarentegen, de enige juiste manier om SUV’s te rangschikken in hun bruikbaarheid voor het gezinsleven van alledag. Namelijk door middel van de eerzame en oeroude sporten die met paarden worden beoefend.
En zo gebeurt het dat Matt, Chris en Rory bij Burghley House aankomen met een Alfa Stelvio, een Volvo XC60 en een Range Rover Velar, waarna hen wordt gevraagd in het zadel te klimmen en deel te nemen aan een aantal op die edele sporten gebaseerde uitdagingen; waaronder show-jumping in een arena, en een crosscountryrace over Burghley’s even grootse als hobbelige gronden. Wat we maar zeggen willen: er wordt heel wat in de rondte gesprongen.
Nu zijn er mensen – nee, ze bestaan echt – die beweren dat moderne SUV’s niet geschikt zijn om mee in de rondte te springen. Dat is dus apert onwaar. Het springen vormt werkelijk geen enkel probleem. Het zijn hooguit de landingen die voor moeilijkheden zorgen. Beschouw dit dus vooral als een uiterst grondige consumententest, een verslag dat uitwijst hoe stevig het blok in de motorruimte is gemonteerdbij deze drie dure SUV’s. We hebben het met plezier voor je samengesteld. Al moesten we naderhand wel een paar enigszins gênante telefoontjes plegen met de aardige mensen die ons die dure SUV’s hadden geleend. Je ziet het zondag 1 april om 21:00 uur op BBC2

TopGear S25E06 trailer

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)