Vergeet de Oscars. Vergeet de Grammy Awards. Vergeet Appingedams Beste Vergeten Groente van het Jaar Awards. Dit zijn TopGears Electric Awards. We gingen wederom op zoek naar de beste elektrische auto’s van dit moment om ze netjes onder te verdelen in diverse categorieën.

De volledige TopGears Electric Awards lees je in TopGear Magazine 203 die vanaf vandaag in de winkel ligt. Voor het gemak zetten we de beste elektrische auto’s van dit moment voor je op een rijtje in dit artikel. Gelijk maar de winnaar doen? De Volkswagen ID.Buzz verkiezen we tot Elektrische Auto van het Jaar 2022.

Waarom wint de ID.Buzz TopGears Electric Awards?

Is het niet tof dat VW eindelijk de moed heeft gehad om het origineel opnieuw uit te vinden? Dit mag dan nog niet het busje zijn dat de meeste busjeseigenaren willen dat hij is, maar als je nu op zoek bent naar een elektrische crossover, of het nou een Volkswagen, Ford, Tesla, Mercedes of Kia is, is dit dan niet een groter, flitsender en interessanter alternatief? Hij is bedrieglijk simpel en toch totaal vrolijkmakend.

De andere categorieën

De Beste Retro-EV is zonder twijfel de Hyundai Grandeur. Van de dot-matrixlampen tot het gedigitaliseerde
interieur vol velours, dit is een retro-hommage die we niet zagen aankomen, maar nooit meer willen laten gaan. Iets wat meer van deze wereld is? Dan kun je gaan voor de BMW i4 – dat is onze Beste Elektrische Zakensedan.

Dan vraag je je af: wat is de Elektrische Auto Waar We Het Meest Benieuwd Naar Zijn? Dat kan alleen maar de Lotus Eletre zijn. Als het gaat om de Beste Elektrische Luxe-Auto hadden we een lastige keuze, maar het is de BMW iX die er met de Award vandoor gaat.

Mercedes pakt wel een andere titel

De Mercedes Vision EQXX pakt de titel van de Beste Elektrische Conceptcar. De Beste Elektrische Crossover is de Ford Mustang Mach-E GT, de Meest Zorgeloze EV is de Tesla Model Y en de Voordeligste EV is de Skoda Enyaq iV. De Beste Elektrische Hatchback is de Renault Megane E-Tech in de Electric Awards van dit jaar.

We zijn de BMW i3 uiteraard niet vergeten. Deze oudgediende grijpt de Levenslange-Prestatie-Award dit jaar. De Lezerskeuze van het Jaar is de Porsche Taycan Sport Turismo. Om te checken of de Rimac Nevera écht wel de Beste Elektrische Performance-Auto is, onderwerpen we hem aan een koudweertest in de poolcirkel.

Stiekem zitten er twee hybrides tussen in TopGears Electric Awards

Chris Harris speelt vals en kiest een hybride voor deze TopGears Electric Awards. Hij gaat voor de Polestar 1, omdat het een van de interessantste auto’s is die hij in de laatste tien jaar heeft gereden. De Audi RS Q E-Tron is wat ons betreft de Beste E-Racer van dit moment. Hij werd negende in het algemene klassement. Ook hier ligt stiekem nog een benzinemotor in om de boel op te laden. De Coolste E-Racer is toch zeker de Peugeot 9X8.

Reacties

  • Hihi heeft op 29 april 2022 geschreven:

    De Tesla Y de “Meest zorgeloze EV”? Dat zou ik niet zeggen van een auto waar de onderdelen van af vallen en de fabrikant vervolgens 0,0 ondersteuning geeft. Topgear heeft wel humor.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear