Retro-EV’s zijn superhip. Het is makkelijk scoren, maar voor het ene merk nog net iets gemakkelijker dan voor het andere. Voor Renault is het bijvoorbeeld eenvoudig om de 5 weer tot leven te brengen, omdat het origineel zo iconisch was. Oude Hyundai’s elektrificeren is wat lastiger. Want hoewel ze tegenwoordig prima – en steeds begeerlijkere – modellen produceren, kijken ze niet terug op een rooskleurige geschiedenis. Toch doen ze nu een gave poging met deze Hyundai Heritage Series Grandeur.

Voor wie hem niet kent: de originele Grandeur is een sedan uit de jaren tachtig die in wezen een Mitsubishi Debonair was (nog zo’n bekend model) met een nieuw pakje aan. Het was een flamboyant afschrijvende vierdeurs van begin tot midden jaren negentig. Niet heel glamoureus – en toch besloot Hyundai precies deze auto opnieuw tot leven te wekken.

De Hyundai Heritage Series Grandeur is een vreemde mix

Het eindresultaat voelt aan als een mix tussen een clubavond uit de jaren tachtig (check dat plafond!) en een bendeauto uit GTA, met als bijgerecht reservedelen van een tweedehands Cadillac. Een vreemd recept, maar wel een dat – in ieder geval voor deze ogen – echt lijkt te werken. De vierkante lijnen van de originele Grandeur zijn behouden en Hyundai plaatste nieuwe led-lampen. De schermen in het interieur lijken verrassend goed bij het ontwerp aan te sluiten en de verzonken raamknopjes zijn ook erg netjes.

De Grandeur had ook zo het resultaat kunnen zijn van een Mercedes-interieurontwerper die terug in de tijd ging maar per ongeluk in Zuid-Korea terechtkwam. Je weet het niet. Een productieversie van de Hyundai Heritage Series Grandeur zal er waarschijnlijk nooit komen. Specificaties van de aandrijflijn zijn dan ook niet bekend. Deze auto met de aandrijflijn van de Kia EV6 GT zouden wij overigens best zien zitten.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie