Naar de nieuwe Toyota Corolla Sedan hebben we de afgelopen tijd niet direct reikhalzend uitgekeken, maar voor veel mensen is het goed dat hij er is. Ongetwijfeld zijn er van voorgaande generaties niet voor niets ruim 850.000 exemplaren verkocht.

Met de nieuwe Corolla Sedan heeft Toyota voortaan drie troeven in het C-segment. Het heeft immers ook de Auris en de Corolla Verso in de aanbieding. Afgezien van het feit dat het een auto is met vier wielen en een kofferbak, weten we niet zo goed wat we over de Corolla Sedan moeten opschrijven.

De leverbare motoren dan maar. En iets over de prijzen. Toyota levert zijn nieuwe sedan vanaf 21.850 euro. Daarvoor heb je de uitvoering met een 1,6 liter benzinemotor met 124 pk. En voor die prijs krijg je ook airco. Toyota noemt verder de uitvoeringen Sol en Luna, die voor aardig wat extra duiten worden voorzien van zaken als een automatische airco, 16 inch wielen en – voor de meest luxe uitvoering – een regen- en lichtsensor. Zoals voor de Auris ook het geval is, levert Toyota ook de Corolla sedan in een Business-uitvoering, waarmee je met een extra investering van 1.250 kunt beschikken over een navigatiesysteem en Bluetooth voor je mobiele telefoon.

Die zakelijke variant zal allicht eventuele leaserijders aanspreken, die dan ongetwijfeld ook kiezen voor de 2,0 liter D-4D dieselmotor. De duurste versie heeft een prijskaartje van 32.550 euro, maar dan heb je ook lederen bekleding en verwarmbare voorstoelen. Chique, hoor.

Reacties