Een F1-aandrijflijn is ontwikkeld voor relatief korte en explosieve kracht – en waarschijnlijk de meest ongeschikte motorsoort voor een straatauto. Beter kies je een Le Mans aandrijflijn. De langeafstandstrijders moeten immers 5.500 kilometer aan één stuk door kunnen racen met een gemiddelde snelheid boven de 200 km/u.

En nu Toyota vrijwel zeker is van een overwinning op Le Mans (aangezien ze de enige hybride LMP1-auto hebben) is het tijd om te gaan cashen op de aanstaande heldenstatus. En daarom is hier de Toyota GR Super Sport Concept: een Le Mans-racer met APK.

De Toyota GR Super Sport Concept

De Toyota GR Super Sport Concept deelt de belangrijkste delen met de TS050 Hybrid-raceauto. De 2,4-liter V6 krijgt ondersteuning van de hybride aandrijflijn. Het systeemvermogen ligt rond de 1.000 pk. Toyota noemt het zelf een sportauto, maar zeg maar gerust supercar. Of hypercar. Of potentiële concurrent van de Mercedes-AMG Project One en de Aston Martin Valkyrie.

wanneer komt de Toyota GR Super Sport Concept?

Het studiemodel staat op 18-inch velgen met 330 millimeter brede banden. ‘Hoewel het nog eventjes duurt voordat je de kans krijgt om achter het stuur te kruipen, hoop ik dat de Toyota GR Super Sport Concept je een voorproefje geeft van waar we op mikken met de volgende generatie sportauto’s’. De techniek is in ieder geval door de jaren heen al doorontwikkeld op Le Mans. Nu is het gewoon een kwestie van geduld hebben tot Toyota een setje koplampen en spiegels monteert. En een dode hoek-sensor. Begin vast met sparen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear