Onder druk wordt alles vloeibaar, zeggen ze weleens. Vorige maand liep de motor van een Toyota GR86 in Amerika vast omdat de olietoevoer verstopt was. De eigenaar kreeg bij de dealer te horen dat de motor kapot was gegaan omdat hij ermee had gedrift en dat Toyota de garantieclaim weigerde. De monteur had een foto van de GR86 gevonden op het internet als bewijs.

De eigenaar was het niet eens met de offerte van ruim 10.000 euro die hij kreeg voor de reparatie, en klom in de digitale pen. Niet geheel onterecht, want Toyota gebruikt in de communicatie en de promotie van de GR86 talloze driftfoto’s van de auto. De foto’s hierboven zijn ook van Toyota.

Bovendien geven ze in Amerika een gratis circuitdag bij aankoop van de auto. Je snapt de verontwaardiging van het collectieve internet. Het bericht van de afgewezen garantieclaim werd breed opgepakt en belandde uiteraard bij het hoofdkantoor van Toyota in Amerika.

Toyota gaat toch kapotte motor onder garantie repareren

Het is wat flauw dat er wereldwijde aandacht nodig is, maar Toyota heeft toch besloten de motor te repareren onder garantie. Tegen Carscoops zegt een woordvoerder: ‘Op basis van verder onderzoek hebben we vastgesteld dat de reparatie van het voertuig van de heer Alvarado in dit geval onder de garantie valt.’

Lees ook: Toyota koopt auto met 1,6 miljoen kilometer terug om betrouwbaarheid te checken

Goed nieuws dus voor de eigenaar, maar ook voor andere liefhebbers van de Toyota GR86, die nu met een gerust hart hun auto kunnen gebruiken waarvoor hij bedoeld is – en waarvoor hij wordt aangeprezen. Het advies blijft: ga je het circuit op, probeer dan waar mogelijk je kenteken af te schermen (indien dat toegestaan is). Het is niet de eerste keer dat een dealer of een verzekeraar lastig gaat doen vanwege foto’s op het internet.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)