De eerste generatie Toyota Prius zag het levenslicht in 1997. De hybride bespaart dus al bijna 20 jaar benzine voor de eigenaar en verpest al twee decennia het uitzicht van alle andere weggebruikers. Tijd om dat even flink te compenseren, moet Toyota gedacht hebben. Voor SEMA bouwt doorgaans brave autobouwer de Land Speed Cruiser: een Toyota Land Cruiser met 2.000 pk!

Tweeduizend! Dat is meer dan zestien Priusjes bij elkaar! De Toyota Land Cruiser met 2.000 pk kan sneller dan 350 km/u. Onder de speciaal ontworpen motorkap ligt een 5,7-liter V8. Een turbo met het formaat van een voetbal duwt een flinke klap lucht door het strot van de motor om tot het vermogen te komen. Haast elk onderdeel van de Land Speed Cruiser is aangepast om ervoor te zorgen dat het frame niet in een wokkeltje transformeert als je het gas intrapt.

De buitenkant is volgens Toyota subtiel aangepakt. Toch verraden de rolkooi en de aerodynamische features rondom een hoop. Hopelijk letten andere tuners een beetje op: zoveel heeft een SUV dus niet nodig om er dik uit te zien. Verlagen, velgjes en klaar.

Het is uiteraard een one-off voor SEMA, maar wij durven te wedden dat hier best een markt voor is. In Dubai, ofzo.

Bekijk de Toyota Land Cruiser met 2.000 pk

Reacties

  • prinsbongout heeft op 2 november 2016 geschreven:

    Verschrikkelijk wat een lelijk ding! Hierin loop je totaal voor gek!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)