Het is niet eerlijk. In Amerika is benzine haast goedkoper dan water en betaal je slechts twee maandjes zakgeld voor een gemiddelde auto. Neem nou deze Fireball Camaro met 990 pk. Je kunt de Hellcat-verslinder gewoon bij – een aantal – Chevrolet-dealers kopen en hij kost je omgerekend 80.000 euro. Dat is bijna drie keer zoveel vermogen als een BMW M2 voor hetzelfde geld. In Nederland dan, want de M2 kost in Amerika ongeveer de helft.

Vanbuiten is de Fireball Camaro gewoon een reguliere Camaro SS. Niet dat wij in Nederland weten hoe die eruit ziet, want je komt ze nooit tegen. Heeft iets te maken met het prijskaartje van zo’n drie miljoen euro.

De lijpe Camaro is uiteraard onthuld om SEMA en is de creatie van tuner Fireball. Een dikke supercharger en een flink aangepaste kop (kleppen, klepstoters en noem het maar op) gooien het vermogen omhoog. Het zal je niets verbazen dat Fireball van origine dragracers bouwt. Geselecteerde Chevrolet-dealers in Amerika mogen de auto gewoon aan je verkopen, voor zo’n 100 dollar per pk.

Voordat je een verblijfsvergunning aanvraagt en je koffers inpakt om te emigreren, zou ik nog heel even wachten tot de verkiezingen voorbij zijn. Straks verpest een grote muur je perfecte roadtrip. Wat rijden Donald Trump en Hillary Clinton eigenlijk?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)