We snappen het best als je momenteel geen zin hebt om de grens over te gaan voor een vakantie. Al dat geëmmer met mondkapjes, weigerende annuleringsverzekeringen en in elke taal opzoeken hoe je moet uitleggen dat je niet ziek bent maar gewoon last hebt van hooikoorts. De beste oplossing is dan een roadtrip door eigen land, waarbij je de koele, gefilterde, pollenvrije lucht van je eigen auto hapt. Als je het durft, kun je onderweg best een terrasje opzoeken en een hotelletje boeken. Volgens elektronica-revisiebedrijf Actronics is dit de ultieme roadtrip door Nederland – eentje van 2.700 kilometer.

De roadtrip door Nederland is opgedeeld in veertien etappes en begint in Friesland. Liever in de buurt beginnen? Geen probleem, want de route maakt een rondje. Je kunt dus prima in Goes of bij Lopik beginnen, wat jij wilt. In principe doe je één etappe per dag, maar afhankelijk van je aandachtsspanne bij de bezienswaardigheden, kun je best twee of drie etappes in een dag proppen. De eerste twee dagen doe je in Friesland de Elfstedenroute aan en zie je de hunebedden rond Borger. Op dag drie pak je wat delen mee van de Zuiderzeerally, waar in 1991 bijvoorbeeld Richard Burns reed.

Verder leidt de roadtrip door Nederland door vrijwel elke provincie, op Flevoland na. Ook lijken de makers met een grote boog om Den Haag heen te willen. Kinderdijk, De Veluwe, Zeeland en zelfs een kastelenroute over de Utrechtse Heuvelrug is inbegrepen. De route is al helemaal uitgetekend in Google Maps. Het enige wat je moet doen, is hem even invoeren. Bekijk de volledige route op je desktop of je mobiel. En lees je even in over de officiële regels van shotgun roepen voordat je vertrekt, dat scheelt weer gedoe.

Advertentie

Reacties

 • Arianne says at 15 december 2021:

  Hebben deze route in de zomer 2020 gedaan. Mooie pareltjes gezien met rustige wegen. Een toppertje

  Reply
 • Monique says at 22 augustus 2021:

  Gaat snel downloaden en kijken hoe of wat bedankt

  Reply
 • Yvonne says at 8 juni 2021:

  Is er intussen een gpx-bestand van deze route zodat wij deze op onze tomtom kunnen laden?

  Reply
 • Ambrose says at 17 september 2020:

  Is deze route te downloaden voor de tomtom of voor google maps?

  Reply
 • Stefan says at 30 juni 2020:

  Geen idee wie dit stuk heeft geschreven maar die moet even terug naar school. De zuiderzeerally wordt in en rondom Emmeloord verreden en Emmeloord ligt in Flevoland! Prutsers🤪

  Reply
 • de munck says at 27 juni 2020:

  Waar is de gpx te vinden?

  Reply
 • klaas van der Heide says at 27 juni 2020:

  Leuk en waar vinden de mensen de gps file van de gehele route en de per dag. Zo is het niet mogelijk om te rijden en doet iedereen het werk nog een keer

  • Denise says at 1 juli 2020:

   Ook naar op zoek beetje ouderwets met een kaart er bij navigeren

   Reply
  Reply
 • Henk Brinkman says at 26 juni 2020:

  Waarom altijd snelste eerste en hardste?
  Geniet toch es.

  Reply
 • Arnold says at 24 juni 2020:

  Briljant, snelste tijd neerzetten? Gaat de route daadwerkelijk via Almelo, pitstop daar? Komen we daar ook nog eens

  • Henk says at 2 juli 2020:

   Stoplicht op rood of groen, in Almelo is altijd wat te doen.

   Reply
  Reply

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie